Sömnparalys/Astral katalepsi


Klockan tickar på, och jag minns att jag tittade till sista gången på klockan runt 00.02, då va det dax för att sova, jag känner hur trött jag är. helt plötsligt är jag uppe i hallen & går, påväg in mot sovrummet, jag ser hur vi ligger där inne & sover, i nästa ögonblick ligger jag & stirrar rätt i i väggen. Jag känner hur min kropp börjar vibrera & jag hör ett surrande ljud, min första tanke är att jag får en stroke, jag blir livrädd. Daniel som ligger rygg i rygg mot mig märker ingenting, eftersom vibrationerna är inuti min kropp, det är bara jag som känner dem, dem syns inte. Jag försöker vända mig om, men hela min kropp är förlamad, då grips jag av panik, jag försöker skrika på Daniel men jag får inte fram ett ljud. tillslut kan jag börja röra fingrarna, vart efter hela kroppen, jag känner & verkligen hör hur hjärtat slår högt & fort.. Jag sätter mig upp i sängen & sitter precis knäpptyst, totalt livrädd. Varenda gång jag försökte somna om den natten så kände jag vibrationerna i kroppen, precis som om den skulle bli förlamad igen, just då kunde jag styra det hela genom att vakna till & röra på mig. Tillslut somnade jag & hela dagen därpå kändes helt overkligen, va var det egentligen som hade hänt?

Pratar med min mamma & googlar lite, och får reda på att det jag upplevde heter sömnparalys/Astral katalepsi. Ett tillstånd när medvetandet är vaken men kroppen sover. Jag pustar ut, jag va med andra ord varken knäpp eller sjuk.

Men detta va den mest skrämmande upplevelse jag någonsin haft, och har man väl fått det så är det stor chans att få det igen, jag hoppas aldrig att jag behöver uppleva det igen, min mamma däremot är jätte facinerad utav det, och tycker det är häftigt, men jag tror dock att om hon får uppleva det själv så tycker hon nog inte att det är så jädra häftigt ;)