Sjukdom efter sjukdom


Som ni säkert märkt har vi fortfarande inte blivit friska & jag har inte hunnit med bloggen. Liam har haft hosta sen innan Jul, haft krupp två gånger.. Vi va inne på barnakuten i fredags kväll & fick ingen hjälp, återvände i söndags då Liam va så dålig att han va helt borta & bara låg & kämpade. Väl inne så är sänkan normal, ingen feber & dem tycker inte dem hör något på lungorna, vi gjorde en lungröntgen som visade lunginflammation, även fast läkarna inte hört någonting, jaja. Liam blev inlagd med dropp hela söndagen fram till måndag morgon, då han är så pass pigg att han får åka hem. Så nu kämpar vi för fullt med att få i honom mat så han blir frisk snart.



Kolla skillnaden på ögonen på de båda fotona. Mammas lilla prins jätte dålig.
Men nu är han pigg & leker igen :)



Novalii hade oxå lunginflammation, men en bakteriell, och då får man pencillin. Vilket inte Liam får eftersom det bara är ett virus, så han får klara det på egen hand.

Jag har det jobbigt med andningen, men väntar på spirometri som jag ska på den 9:e februari. Jag behöver något mer än min bricanyl, det är hemsk när det känns som någon står på bröstet.

Idag måste ha varit lite utav en turdag. Johanna smsade om ett jobb, hon gav dem mitt nummer & dem ringde mig direkt. Så imorgon ska jag iväg & jobba på en förskola hela dagen, det känns verkligen super kul, jag behöver det. Jag behöver lite omväxling i vardagen. Just nu har vi fått varit hemma & på sjukhuset en hel del, blir snart tokig av att sitta innanför väggar hela tiden.

Men nångång ska vi med bli friska :) Jag försöker tänka positivt. Puss

Bara en tid i livet.


Sitter med en sjuk Novalii i knät. Lunginflammation, 4:e gången sen i juni förra året. Det är kämpigt just nu! Men vi ska klara oss igenom allting.

Vi har klarat jobbiga situationer förut & ska göra det nu med.

Jag har börjat gå på samtal & påbörjat medicinering. Och jag skäms inte. Tänk vad många som går i tysthet & mår ännu sämre. Jag ska ta mig igenom den här perioden nu. Skrev in mig på medley, för att få komma iväg, egen tid & få ett bättre välmående.

Idag gör vi inte många knop här hemma, Novalii är ju sjuk som sagt & jag har dunder huvudvärk. Men jag vill försöka blogga, för att själv se en förbättring sen när jag kommer må bättre.

Nu väntar vi på att Lilleman här hemma ska vakna, sen får vi försöka hitta på något :)
Puss

Sjukstuga


Liam fick krupp igår natt, utan det minsta tecken på det så vaknar han bara upp och har andnöd. Jag fatta direkt att det va krupp, även fast han aldrig haft det, men ja har hört hur det låter. Daniel slänger på sig kläderna & far ut med honom. Det ger inte med sig, så efter 50minuter är han riktigt trött, så vi far in till barnmottagningen där han får inhalera adrenalin 2ggr & sen får han 2 tabletter som ja inte minns namnet på. Det va en jobbig upplevelse :( Men nu mår han bra iallafall mitt hjärta <3

Igår förmiddag blev jag sjuk, riktigt hängig. Febrig, snorar & grymt svårt att andas. Inatt sov jag ca 3 timmar, somnade runt kl 04.30. För varje gång jag somnade in, så vaknade jag av att jag slutat andas? Va rädd ja blev, så höll det på hela tiden. Tog min bricanyl & även ventolin som är luftrörsvidgande, men inget hjälpte. Är fortfarande tungandad, men det funkar, men blir det så inatt igen får jag nog åka in.

Novalii har börjat hosta, så hon åker väl på den här jädrans förkylningen med. Daniel är pigg & kry, han har alltid tur, brukar klara sig från det mesta.

Lite otur att vi blir sjuka lagom till Liams födelsedag, men ja hoppas jag är piggare imorgon, behöver städas här hemma. men orken infinner sig ju inte riktigt nu när man är sjuk!

Jaja, blir det lite uppehåll så vet vi varför, pågrund av sjukstuga här hemma. Puss

Försök inte styra framtiden, det blir som det blir.


Jag måste sluta måla upp en bild utav hur jag vill ha en sak, innan den blivit utfärdad.

Jag ska ta ett ex. Liams födelsedag, jag har beställt en tårta för 20personer, jag tänker mig ett underbart kalas för min lilla son som redan blir 1år. Det ska var ett tänt ljus i tårtan, vi ska alla vara samlade, som en stor familj. Vara glada över att vi fått denna lilla underbara människa till världen.

Men det går inte.
Istället kommer alla utspridda över hela dagen, och får äta en tårta som ser ut som ett kaos efter alla som grävt i den. Jag tror man kan kalla mig perfektionist? Det är nog bara i film det går & få en sån födelsedag. Det är så jag känner. Usch! Är jag löjlig?


En sak till.
Det finaste man kan göra för sina barn är att älska dess mamma/pappa. Jag älskar Daniel & jag vill leva med honom länge. För min egen skull, För mina barns skull.

"Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort"





Trötthetens

PERIOD!!

Regn & Rusk! Vilken tråkig dag, varken jag eller barnen vill vara ute. Nu har ja iallafall hämtat lilla från dagis, så nu sover hon & lilleman. Funderar på om ja ska lägga mig en stund eller baka till Liams födelsedag, men jag vet att ja borde sova, orkar inte med eftermiddagen annars. Sömnen är extremt viktig nu har ja märkt!

Bakade snickerskakor imorse iallafall, dem vart suveränt goda :) Mamma skulle hjälpa till & baka bullar, sen gör jag nog Kolakakor, för enkelhetens skull. Orkar inte allt nu.

Ne, ett vil blir det iallafall
Puss

Förresten, har fått lite anonyma kommentarer? Skulle vilja vet vem?

Självisk


Jag är så himla självisk.

Varför röker jag, jag vill finnas där för mina barn så länge som möjligt! Jag måste sluta & det är nu. Jag blir så ledsen på mig själv att jag gång på gång slutar, men ger upp & börjar igen. Jag klarade att vara rökfri genom båda graviditerna. Varför började jag?

De är ju det finaste jag har.


<3

Sol


Härlig dag, får nog väcka barnen snart & ge oss utåt :)

Idag har vi inte gjort många knop. Jag har satt ut Daniels Ikea sängstomme på blocket som är nästintill ny, han köpte den när vi flytta isär, och hade den ca 5 månader, men sov hos mig under den tiden haha..

Ska även göra oss av med våra små söta hamstra. Jag har verkligen ingen tid eller ork för dem. Så hör ev er om ni är intresserade.

Nehe, nu vakna Novalii här. Bäst att hitta på något ;)
Ha en bra dag. Puss

Måla hela världen..


Morgonen började kl 8.00, skickade Novalii till dagis :) Själv satte jag igång och rensade avloppet i handfatet. Fyfan, karl göra kan ja tycka. Men nu åker vattnet ner i handfatet igen iallafall, gu så händig jag är ;)

Har städat & styrt, dammsugit hela lägenheten & satt igång en maskin tvätt. Nu står grytan på spisen och ska koka nån timme, innan det är dax att skala potatis.

Skulle hunnit träna nu på förmiddagen, men inte då. För mycket annat uppe i tankarna som ja prioriterar först. Liam & Daniel gick upp till Emma & Janne en sväng nu. Skönt att få vara lite ifred faktiskt, passade på att sätta mig här några minuter :)




Novalii brukar gå & nynna på en här melodin.

"jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha

alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem till dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig"

Jag älskar dig min finaste skatt <3

År 2011.



Våren 2011 fick vi flytta hemifrån i 2 månader till en stuga mitt ute i skogen utan vatten, varje helg bodde vi i en husvagn jag & barnen pågrund av mögelskador i våran lägenhet, Novalii åkte på lunginflammation 3 ggr irad, jag försökte vara en supermamma till Novalii & Liam som då bara var 3-4 månader, jag jobbade, tog körkortet & min mormor förlorade kampen mot sin cancer.

I sommras började hjärtklappning och min puls som rusade, fick åka ambulans från jobbet med på kopplad ekg & syrgas. Hade dubbelslag & högt blodtryck. Men inget fel på hjärtat.

Cyklade till & hem från jobbet varje dag, runt 1½mil. Jobbade & stressade som en tok. Kom hem Och bytte av med Daniel som åkte till jobbet, full rulle med barnen tills sovdax. Och så började allt om dagen efter. -13kg på 2månader, jag trodde jag va duktig, men nu i efterhand fattar jag varför jag gick ner så pass fort. Åkte in till vrinnevi pågrund av magsmärtor, men inget fel hittades..

Hösten va lugn, jag kände mig långsam, ensam & orkeslös.

Vintern har varit en berg & dal bana med deprissions perioder, jag mår dåligt ca 2-3 veckor utan någon som helst lust för någonting, klarar inte av en sån enkel sak som att laga mat, att gå till dagis med Novalii. Efter den här perioden blir jag överaktiv, ska städa, göra om hemma, det enda som snurrar är att jag måste hinna göra allting jag inte gjort. Och det innebär att skrubba en lägenhet från topp till tå på 106kvm dagligen och även här vara en "supermamma".

Mitt senaste besök på sjukhuset blev pågrund av huvudvärk i 14 dagar, där huvudvärken inte alls berodde på bihålsinflammation, utan stress & deprission, nu ska jag få börja prata en psykolog, så nu ska allt ställas till rätta i själen. Tänk så illa man gör sig själv utan att ens tänka på det.

När har jag fått tiden att bearbeta det? När fick jag tiden att gråta ut? Jag ska alltid vara stark..

Jag är jag. Deal with it, or leave it.

Jag hoppas på ett underbart år 2012.






Beräknad förlossning

För ett år sedan ;)

Full fart hela dagen, eller nja, halva iallafall! For ner till finspång vid 9tiden, lämnade ett skåp som jag ska ha omlackerat till vitt, handlade & sen vidare till Åbergs och beställde en Tårta till Liams 1års dag, blev en bil tårta för 20pers, och jag hoppas verkligen att det räcker. Men det ska det väl göra.

Tänk att den här lilla killen redan blir 1år, blir nästan lite ledsen, var tog tiden vägen? Min minsta lilla stjärna blir nu 1år, och den andra blir 3år. Åååh.



För exakt ett år sen vid den här tiden så försökte jag överleva med hemska förvärkar & sammandragningar, låg vaken nätterna i ända i väntan på att du skulle vilja komma ut till världen min lilla prins. Den 9:e Janurai va det beräknade förlossnings datumet, men du bestämde dig för att stanna i mammas mage ännu en vecka.

Detta skrev jag i ett inlägg förra året den 9:e Januari.

"Haft så onödigt ont inatt, det är ju verkligen onödigt när det ändå inte sätter igång. Förvärkarna gör ju helt sjukt ont, så ont hade jag verkligen inte med Novalii..

Svårt att fokusera på annat nu när datumet är här. Jag kommer bli ännu mer isolerad från omvärlden om jag ska gå över en massa dagar"

Hihi, vad man njuter när man läser detta. Skönt att ha det avklarat och att jag har dem två underbaraste barnen i världen här hos mig. <3




MAMMAS PRINS <3

Nu ska jag ta mig ett litet vil medans barnen sover :) Puss

Tillbaks?


Det blev en liten pause på några veckor. Det behövdes, jag behövde ventilera mig på andra ställen än här. Men nu är ja tillbaks, och ska försöka uppdatera varje dag, om vad jag & familjen styr med.

Just nu söks det jobb för fullt. Liam är i fullgång med att försöka stå själv, han kan inte gå ännu. Novalii lärde sig gå runt 10månader, men Liam blir ju 1år om snart, så han är lite senare :) Men det gör mig inget haha.

Ska slänga upp nån bild från Jul & Nyår

Julafton blev helt underbar, först hos min familj på pappas sida.
Sen här hemma med Mammas sida :)

& självklart får det bli en bild på dem underbaraste <3

 

Nyårsafton spenderades här hemma med massor goda vänner m respektive :)
Här får det bli en bild på oss tjejer <3



Nyårslöfte, nee jag hade nog inget direkt.  Mitt förra nyårslöfte var att gå ner i vikt & Skaffa körkort.
Sagt & gjort, 13 kg gick jag ner under sommaren 2011 & körkortet fixades även då.

Men det här året har jag satt som mål att fösöka få ett jobb. Det blir nog den tuffaste utmaningen för mig. Men jag ska kämpa.