Rubrik


Ska ge mig på ett inlägg. Fast jag egentligen inte orkar! Har blivit sjuk, suck!! Det är inte alls roligt att ligga sjuk & dessutom ha 2 barn att ta hand om, tur att Daniel är hemma fortfarande.

Igår va jag, Liam & mamma hemma hos Mormor & Morfar en sväng så att dem fick se lillkillen. Blir så ledsen när jag tänker på att min älskade mormor har cancer igen, och den här gången kan dem inte göra någonting. Livet är så orättvist!! Jag hoppas att hon får leva många år framöver ändå<3 Hon är den starkaste & envisaste människan jag vet.



Skulle egentligen till frissan idag, men fick flytta fram tiden till torsdag. Så jag hoppas att jag är frisk då. Daniel börjar jobba då oxå, så då måste ja va det, så jag orkar med mina små underbaringar här hemma. Tänkte lägga upp en bild på mina bebisar, Novalii är inte så liten längre, men kommer alltid vara min lilla bebis iallafall
.


Måste ta & boka in en ny tatueringstid oxå. Måste ha in Liams namn på axeln oxå. Frågan är bara hur jag ska göra, den ska ju se precis likadan ut, och ska vara på samma ställe, vill inte ha dem på olika ställen.

Ne nu ska jag strax lägga mig, riktigt trött, feber & frossa :(
Puss


BLÄ


Sådär bra skulle ja vilja må nu. Ge mig lite lustgas!!


<3


Världens underbaraste<3



Idag har familjen varit till Norrköping en sväng, meningen var att jag skulle köpa en babygym till Liam & en ny kaffebryggare. Men så blev inte fallet, babygymet får ja ta vart efter.. både Daniel & jag kom hem med nya kläder. Men det gillar jag, när unnade vi oss själva något senast? Det va länge sen.. Sen åkte vi ner & bokade oss en varsin klipptid oxå :) Och det är mer än behövligt haha..

Liam sover & Novalii har haft ryck här hemma. sprungit runt & gjort jävelskap & tjutit om vartannat. Fy så jobbiga vissa dagar är. Livet är inte alltid en dans på rosor :P

Nu ska ja se tv. Vänta på att Novan somnar, sen ska jag & Daniel fortsätta med vårat Dexter maraton, nu är vi inne på säsong 4, ska påbörja säsong 5 snart :P

Puss

motivation..


Har verkligen inte haft motivation till att blogga. Har fullt upp med mina små här hemma också..

Va nere på bvc idag och vägde Liam, nu väger han 4230g. Så han ökar jätte bra! Själv stallde jag mig på vågen där nere & blev riktigt besviken när jag såg att det bara va -12kg på vågen. ja trodde verkligen att jag hade gått ner mer. 7kg kvar till min startvikt. fy! Men jag äter inget sött nu, ammar och promenerar varje dag, så det ska väl inte vara nån match, haha..

Kan ju erkänna nu att jag är sjukt trött. Jag frågar mig själv vad jag gjorde när jag bara hade novalii att ta hand om haha. Två barn är dubbelt med jobb!

Nvalii sover middag nu, så jag borde passa på att vila jag med.
puss


Bilder


Idag har vi haft Daniels systrar här på besök. Fikat & öppnat fina presenter, Liam blev bortskämd med massor utav kläder :) Han tackar! Har ju inte riktigt orkat med besök tidigare, men nu börjar det kännas okej med amning & allting, förutom att jag fortfarande har svårt att amma offentligt, stavning? Jag tycker verkligen att det är hel mysigt att amma, men inför folk känner jag mig så obekväm.

Kläderna prinsen fick :)



Trött liten sötnos.



Novalii fick äta semla för första gången igår, det va inte alls poppis, haha. Bara grädden som va god, det andra smakade Blää. som hon säger :) haha..



Nu ska jag njuta av lunget framför tv:n.. Barnen sover, men Liam lär väl vakna runt 22.00 & vilja ha mat. Efter det ska jag lägga mig, riktigt trött nu faktiskt.

Nattinatt.

Lördag


Nu är det lungt & skönt här hemma, alla ligger & sover middag :)

Imorse tog vi sovmorgon till 09.00, det tackar ja mina underbara barn för. Efter det gick vi upp & städade, dammsugit, moppat, rystat mattor osv. Känns skönt att ha det gjort! Nu behöver ja inte göra det på ett tag haha.

Förstår inte att jag inte är trött, det lär väl komma ett bakslag snart antar jag. Jag har inte sovit middag en enda gång sen Liam föddes, och nätterna är jag ju uppe, fast han vaknar bara 2 ggr per natt & vill ha mat, det är skönt. Kanske därför ja är pigg iofs.

Nu på eftermiddagen så kommer Daniels systrar på besök, det ska bli trevligt!
Nu ska ja glo på tv:n lite.
Puss

Seg dag..


Idag har jag varit mindre aktiv, slöat hela dagen. Legat i soffan & slumrat. Det enda vi gjort va en sväng till bvc & viberga. Sen har vi bara varit hemma, känns lite trist faktiskt. Dagarna går så fort nu!

Liam hade ökat jätte bra, så nu är han uppe på 3970g! Så det känns bra :) Glad att amningen funkar så bra den här gången. Med Novalii fick jag ju ge ersättning, men nu verkar det funka. Peppar peppar!

Såg första avsnittet av solsidan nu på tvPlay, har inte haft tillfälle att se den fören nu. Jisses va jag skrattade, det är ju sjukt bra :) Ser fram emot nästa avsnitt. Får bli att köpa boxen sen! Nehepp, Daniel skulle lägga Novalii, för en 30min sen, verkar som han oxå somnat?? Hmm.

Ha en fortsatt bra fredagskväll. Puss

Fredag


Dagen började kl 06.30, då gick jag & mina barn upp. Jag gav Daniel en sovmorgon till kl 09.00! Gu så snäll jag är :)

Daniel putsar fönster & har Novalii hack i häl hela tiden som gör bus, haha jag sitter i soffan & små ler ;) Prinsen ligger & myser i en filt. Snart ska vi börja med lunchen här hemma, får bli pannkakor bara, sen vid halv två ska vi ner till bvc & väga Liam. Eftersom han gick från 4130 till 3760g, så nu hoppas vi att han kommit ifatt igen, men det har han nog. Det är ju vanligt att dem går ner i början.

Nehepp. Nu ska jag ta & göra något vettigt.
Återkommer.
Puss

Förlossningsberättelse


Det hela började väl på dagen, lördagen den 15:e Januari. Då jag åkte in till förlossningen pågrund av mina kraftiga förvärkar jag haft en långt tid. Fick tabletter mot smärtan & en sovpiller som jag skulle ta till natten! Jag fick även en hinnsvepning, som sägs kunna starta förlossningen. Vilket den måste ha gjort!!

Dagen går & jag mår hur bra som helst, kvällen kommer & jag har lite svag molvärk i magen. Så jag tänker att vafasen inatt lär jag ju få sova, så jag skiter i pillret. Daniel & jag sätter oss & kollar på Dexter, jag går & lägger mig runt 23.00 & vaknar igen vid 03.00 av första värken, OHNEJ tänkte jag, nu får jag skylla mig själv att jag inte tog sovpillret. Men sen kom värkarna regelbundet med ca 8 minuter. Ringde mamma, daniel åkte & hämtade henne. Jag tog det lungt, packade det sista & gjorde mig iordning, mamma & Daniel kommer hem, vi väcker Novalii & förklarar att nu ska vi hämta en bebis.

Väl i bilen tiltar värkarna, aouch! Och med det väglaget vi hade den natten så kändes allt ännu värre. Vi kommer in till förlossningen. Runt 05.30 är jag öppen ca 2cm, fan tänkte jag, här händer det inget. Men runt 06.20 har jag riktigt ont & klarar mig inte längre utan smärtlindring, dem kommer in & undersöker mig, har då öppnat mig till 6cm, Daniel & Jag små ler mot varandra & förstår att snart är bebis här, det verkar gå fort :) Nu fick jag iallafall min bästa vän Lustgasen, oh heaven ;) Daniel provade, han blev som ett litet barn, fnissade gärnet där inne. Haha!

07.25 vill jag ha Eda, dem tycker att jag ska ta Pcb istället, men pågrund av att bebisen blev påverkad så fick jag min vilja igenom!! 08.15 får jag min Eda, hur jävla underbart som helst, förutom att jag fick klåda, så Daniel fick klia mig på ryggen, barnmorskan magen & jag kliade i hela mitt ansiktet, usch va obehagligt det va, men tydligen är det en utav biverkningarna. Nu är jag iallafall uppe & knatar runt, går på toaletten & mår jätte bra, känner bara trycket bakåt, men inte värkarna.

Eda:n sitter i bra, och jag mår bra fram tills klockan blir 10.40 då mina krystvärkar börjar, jag känner verkligen hur det trycker på, men jag mindes inte hur man gjorde. Antagligen gjorde Eda:n mig så pass bedövad att jag inte riktigt kände. Men iallafall så fick jag stort stöd utav Daniel & barnmorskan, så efter 12minuter kl 10.52 föds Liam, Världens finaste pojke på 4130g & 53cm lång. Daniel blir överlycklig när han ser att det är en pojke, - Oooh han har en snopp !! haha..

Allt kändes precis lika overkligt som med Novalii. Känslan när man får upp sitt barn är obeskrivlig. Jag skulle kunna göra om det tusen gånger om! För även fast det gör så in i helvet*s ont så finns det inget underbarare<3

Nu är Liam 5 dagar gammal & vi går fortfarande runt & är höga på lyckoruset ;)

Bilder får bli en annan dag.

Kärlek


Gu va härligt livet är just nu. Det känns så rätt allting, jag är precis där jag vill vara och med dem jag vill vara med.

Jag hoppas attjag kommer känna sånt här lyckorus sen när Daniel börjar jobba & jag är ensam med dem två små. haha, för då lär det bli jobbigare. Men det ska jag fan klara :)

Storasyster är nyfiken Det gör mig så glad att hon tar det här så bra. Det enda hon reagerar på är när vi lägger Liam på skötbordet, eller i vagnen, då skriker hon miiiin. haha! men annars är hon gullig och ska pussa och krama honom hela tiden.







Nu sover alla. Jag tvättar & styr, skulle behöva diska, men orkar inte riktigt nu :) Det kan faktiskt vänta en liten stund.

4 Dagar gammal

 
Tänkte först påbörja förlossningsberättelsen, men insåg att halv åtta hos mig började på tv:n. Sen ska jag väcka lilleman & ge honom mat, så det hinns inte med!

Dagen har varit lugn & skön, bara myst hemma & varit ute på en promenad. Imorgon ska vi fara in till Norrköping medans Novan är på dagis, hämta ut ett spel & handla lite mat :) Nehe. Nu ska jag sätta mig framför tv:n..

Mina fina <3


 
Första badet idag :)
Det va inte alls roligt!



Klätterapa
Hon är verkligen överallt & ingenstans nu! Gu va fort tiden går.



Puss

Godmorgon


Nätterna går så himla bra, så jag är mer än utvilad när jag vaknar :) Liam sover hela nätterna, får väcka honom var 3:e timma för mat, sen vaknar han runt sju på morgonen! Hur skönt som helst. Jag hoppas att det fortsätter såhär.

Nu på morgonen har jag vikt tvätt & slängt in lite tvätt i torktummlaren, intalade mig själv igår kväll att jag skulle ta en slappar dag idag, men det tycks inte gå något vidare, jag förstår inte var energin kommer ifrån! Och inte har jag fått 3 dagars deppen heller, hoppas inte jag blir ledsen, minns hur jävligt jag hade det med Novalii när jag amma.

Novalii är på dagis nu, det är hennes höjdpunkt, hon stormtrivs där nere! Det värmer i hjärtat. För då är hon nöjd & glad när hon kommer hem. Liam & Daniel ligger & sover, så jag passar på att skriva ett inlägg. För med 2 barn hinner man inte riktigt med, sen kanske, men inte nu när man försöker få in rutiner osv. Lite rädd är jag nog allt när jag tänker på att Daniel ska börja jobba sen, hur ska jag klara det, äsch det kommer gå kanon, måste vara positiv :P



AMOR VINCIT OMNIA <3

Välkommen

Till världen min älskade son <3

Fullt upp här hemma, varit till stan idag med Liam, sen hem, städa & tvätta. Sen besök :) Nu pustar ja ut framför datorn, Novalii ligger & snarkar i sängen, Liam ligger hos pappsen & myser.

Det blev en liten Liam som sagt, eller liten & liten. 4130g & 53cm lång :) Förlossningen gick över förväntan, mycket bättre än med Novalii, fast den va ju såklart problemfri den med! Men jag klarade värkarna lättare denna gång, skrattade massor under förlossningen, åt Daniel, han är verkligen min underbaring, vilket stöd han va<3

Återkommer. Om någon fortfarande läser.
Puss

40+6


Varit inne på förlossningen idag. Gjorde en kurva, ultraljud & undersökning. Jag va öppen 2cm, sen gjorde vi en hinnsvepning, mindre skönt, men vi får se om det hjälper & skyndar på det hela lite!! Fick även en rejäl sovdos, så förhoppningsvis ska jag få sova inatt!

Tack till min underbara mor för att jag fick åka med er in till Norrköping<3

Har jordens värk i magen, så nu ska jag ta mig en panodil.

40+5


Va trött jag är på mina känslor. Jag känner mig sjukt ensam till & från, övergiven på något sätt. Även fast jag vet att jag har massor med människor runt omkring mig som verkligen bryr sig om mig! Och jag bryr mig om dem, dem vet vilka dem är<3

Men ja känner mig så låst nu, kan knappt gå ut med vagnen pågrund av smärtan neråt. Därför måste ja ha någon om kan dra den. Daniel är ju inte hemma ständigt, dessutom kan han ju inte passa upp på mig hela tiden. Fy jag vill bara kunna röra mig igen..

Sen är jag trött på mitt självförtroende, jag har inget. Hur kan man ha det när man ser ut såhär? Åh, jag vill känna mig lite fin igen. För det går inte känna sig fin i mjukisbyxor & tshirt!! Och med världens bula.. haha!! Åh va trött ja blir, sitter & skrattar för mig själv, även fast jag egentligen bara vill lägga mig ner & gråta & vakna upp när våran lilla bebis är ute.

Jag trodde aldrig att man kunde känna sig såhär när man gick över tiden. Jag har ju förstått innan att det varit jobbigt, men såhär? Gu, känslorna bara väller över mig, och alla kommentarer som folk fäller hela tiden är ännu värre.

Jag ska njuta när vår lilla är här, jag ska njuta av att läsa alla mina inlägg den senaste tiden, vara stolt över mig själv som klarar mig igenom det här. Jag har egentligen inget val haha, men jag ska vara stolt över att jag håller humöret uppe även fast jag har tusen känslor som rent ut sagt rusar igenom kroppen ständigt, förvärkar som gör mig helt matt, en kropp som knappt tar sig framåt...

Nu ska jag avsluta. Ska mysa ner mig framför tv:n en stund! Och hoppas på att den kommande natten/morgonen är tiden då min lilla vill komma :)

Puss

Vecka 40+4


Inte fan är man vacker nu inte.



Nu är jag så tjock så att jag tror att jag sprängs snart ;) Då menar ja inte bara magen, utan låren, baken & diverse kroppsdelar. Fy så svullen jag är, det värker i hela kroppen. Nu säger jag, två barn räcker gott & väl. För nu är jag trött på det här. haha..

Det är en riktig besvikelse när man vaknar varje morgon & inser att det är en ny dag & inga tecken på förlossning! Det är jobbigt & påfrestande. Det jobbigaste är nog alla som frågar om jag inte känner något, jag vet att det är utav välmening, men vafan ni lär märka när bebis är ute :P Ursäkta jag vet att jag är ett hormonmoster.

Nu ska jag strax ta lillan som kommer hem från dagis & gosa med henne innan hon ska sova middag.
Tjillevippen.

40+3


Vad otålig jag börjar bli :`( Usch humöret pendlar fram & tillbaks hela tiden. Jag känner mig nedstämd & ledsen för allting. Jag reagerar på minsta lilla! Men det märks att den här väntan tär på oss alla här hemma, inte bara mig. 

Natten som var vaknade jag 03.00 av sammandragningarna, somnade om runt 06.00 & sedan ringde klockan 07.00, då va det dags för dagis för lillbusan, det va bara bita i det sura äpplet & gå upp, just då visste jag knappt va jag gjorde, fy så jag mådde. Men under dagen har jag mått lite bättre, jag har dock inte kunnat sova, så jag hoppas att jag får sova natten som kommer..

Varför ska man ha dessa onda sammandragningar & det som känns som "mensvärk", när det ändå inte sätter igång. Usch jag känner mig helt förstörd. Mörbultad är nog rätta ordet, kraften i kroppen börjar ta slut. Får jag ingen sömn den här natten så får jag ringa in till förlossningen imorgon, så får dem hjälp mig. Finns ju faktiskt hjälp att få. Bara det att jag är så envis!

Snälla älskade du i magen kom ut nu <3

Längtan



Åh vad jag längtar efter sommaren nu när man städat ut julen, solen skiner & snön droppar från taken. Eller droppar & droppar är synd & säga, snön slår sönder vårat altan tak, suck !! Men får vårkänslor iallafall haha :) Vårkänslor i Januari, det är bra jobbat, jag kommer ju längta ihjäl mig med tanke på hur många månader det faktiskt är kvar till våren. Men det går förhopningvis fort efter att lill bebben har kommit till världen.

För åren har gått så himla fort sen jag fick barn, Novalii blir 2år i år. Helt sjukt, vart tog tiden vägen? Hon är inte en liten bebis längre. Definitivt inte, och storasyster ska hon blir närsomhelst! Jag tror att hon kommer bli jätte glad, jag hoppas :)


Så liten min lilla prinsessa. <3

Puss


Bf + 2


Den dagen kom Novalii ut.

Men lillesyster eller lillebror vill inte samma sak. Om ja kunde ge upp hade jag gjort det nu! Jag vet att jag bara klagar, och har gjort de senaste dagarna. Men jag har absolut inte tvingat någon att läsa. Jag ligger med förvärkar, "mensvärk" & ryggvärk.. Jag vill bara att det ska sätta igång nu, få slippa ha ont, FÅ TRÄFFA VÅRAN LILLA<3

Jag har ju gått igenom allt nu för att det ska starta. Tänk om vattnet kunde gå, då vet man iallafall att de riktiga värkarna inte är långt borta.



Novalii är på dagis nu. Gu vilken skillnad det är på henne sen hon började igår igen. Hon äter & sover mycket bättre, hon är dessutom mycket lugnare här hemma. Hon behöver verkligen leka av sig, det märks :) Ska hämta hem henne vid 12, får se vad vi hittar på att göra då. Hon ska väl vila en stund.

Nu ska jag vika tvätt. Idag är jag mindre effektiv. Besviken & ledsen..

:)


Fan vad effektiv jag har varit idag.

Gick upp & fixade iordning lillan för dagis, plockade fram frukost. Daniel fick köra henne, då jag inte vill gå den isiga vägen ner till dagis.

Efter det så tog jag tag i tvätten, 3 maskiner. Vikt tvätt, dammsugit, moppat, städat båda toaletterna, samt dammat av lite här & där.. Diskat har ja gjort med :) haha..

Tog en dusch runt tre & jag som trodde att slemproppen gick för några veckor sen. HA så fel jag hade.. Nu jäklar kom den, med blod & snusk. Haft mensvärk sedan dess, så nu hoppas jag att det kommer igång ikväll/inatt. Jag har mumsat chokladbollar, kaloriladdat lite haha. Ska bara slappa framför tv:n ikväll, det gäller att spara på krafterna.

Ha en fortsatt bra dag.
Puss

BF+1


Här sitter man klarvaken :) Vaknade 05.30, och kan inte somna om.. Jag lär bli tröttare framåt 10 skulle jag tro, men då kan jag faktiskt vila. För idag börjar Novalii dagis igen, med sina nya tider. 4 Dagar i veckan ska hon gå mellan 08.15 - 12.00! Det ska faktiskt bli skönt, få lite tid för sig själv igen & hinna få in lite rutiner med bebisen, när den nu tänkt titta ut?

Mindre roligt är det att gå med förvärkar hela tiden. Det gör så himla ont & det tär verkligen på mitt humör. Men jag försöker hålla det uppe!

Nu tv:n eller något!?

Beräknad förlossning


Va det idag ja, den 9:e Januari. Men vart är våran lilla bebis? Kvar i magen :(

Haft så onödigt ont inatt, det är ju verkligen onödigt när det ändå inte sätter igång. Förvärkarna gör ju helt sjukt ont, så ont hade jag verkligen inte med Novalii..

Svårt att fokusera på annat nu när datumet är här. Jag kommer bli ännu mer isolerad från omvärlden om jag ska gå över en massa dagar!

Måste försöka göra något, frågan är bara vad.



Tjiing


Tur att man glömmer hur J*vla ont det gör. Nu sitter jag faktiskt här & har riktigt ont! Undra om det beror på att mamma masserade förlossningspunkter. Sätter det igång, då kommer ja aldrig tvivla på att det funkar iallafall.

Svårt att klocka värkarna, dem är inte regelbundna, en del kommer med 10 minuters mellanrum & en del 5 .. Ne fysatan. Nu tänker jag inte sitta här mer, behöver nog vila. Förvärkar eller inte! Har ju varit med om det förut, men man minns inte.




1 dag kvar ..


Tröttare än tröttast. Men man kan nog inte vara något annat 1 dag innan beräknat datum. Så inatt hoppas vi att det sätter igång. För nu börjar det tära på oss här hemma, det märks, alla går & surar eller ett annat ord LÄNGTAR..

Igår fick jag en släng av magsjuka trodde jag haha, fyfan! Fick nog spendera en timma på toaletten, men sen gick det över helt plötsligt! Men det sägs ju att magen kan komma i otakt innan förlossning, så jag får väl ta det som någonting bra!

Novalii & jag har vilat en stund nu, hon sover fortfarande, så nu ska jag passa på & göra mat. Det får bli korvstorganoff idag, mums! Novalii gillar det. Efter det ett bad sen massa bus innan pappa kommer hem från jobbet! Sen är han ledig i 2 veckor, det ska bli så himla skönt.

Ne nu vaknade Prinsessan. Dax att ta tag i maten. Ha en fortsatt bra dag.
Puss

Nappjakt


Varit vaken sen 05.30, då Novalii vaknade & grät hysteriskt bara för att hon tappat bort sin napp, I sängen, hur man nu lyckas med det? Iallafall när vi väl hittat den så vill hon såklart inte somna om. Och nu sitter vi här & tittar på barnpogram, och tur är väl att de finns, så hon håller sig sysselsatt, för jag är mindre aktiv den här tiden på dygnet !!

Skulle åkt med mamma in till norrköping idag med, men så hade Daniel glömt plocka ur bilbarnstolen & har nu åkt till jobbet. Lyckat, så jag blir sittandes hemma. SKITTRÅKIGT! Visst ja hade ju kunnat plocka ur den där bilbarnstolen själv tänker ni då, jo visst om ja inte vore höggravid.

Hur ska jag fördriva tiden nu då? När vi är uppe så tidigt. Annars brukar vi ju vakna runt 09.00, så skönt så :) Jaja, får se vad som händer idag.

Puss


Vinter


Vad alla klagar på vädret, visst jag är inte någon jädra vinter älskare, jag föredrar sommaren. Men jag tycker att det är bra att vi har en riktig vinter, massa snö & kallt istället för en massa jävla blask. För det är inget vidare! Så, kort & gott jag gillar vädret, jag finner mig i det helt enkelt.

På morgonen här nu så har mamma varit här, pratat lite skit & busat med min rastlösa huligan. Novalii börjar tröttna på mig här hemma nu, jag förstår henne. Jag orkar ju ingenting längre! Tänk om man kunde förklara för henne varför & att det blir bättre, försöka går ju alltid, men det förstår hon inte :P

Nu sover gumman, efter att ha ätit lunch! Jag ska strax ta & krypa ner bredvid henne jag med & vila! Den här natten har varit skaplig, bara varit vaken 3 ggr för att springa på toa. Men man blir lite besviken oxå, när sammandragningarna försvinner. För man vill ju att det ska sätta igång..

Nehe. Ha en fortsatt bra dag. Puss

Ingen rubrik


Usch nu kommer min huvudvärk & jag har en panodil kvar. Lyckat! Vill helst ha den ifall ja får förvärkar som jag får varje natt. Skulle nog tänkt på att införskaffat mig nya idag, får vänta tills imorgon.

Haft besök idag. Jätte trevligt & skönt att göra något för en gång skull!! Nu har vi ätit middag här hemma, Novalii & Daniel sitter i badet, sen efter får hon försöka sova, hon verkade riktigt trött. Så ja hoppas, så ja får en lugn stund framför tv:n innan läggdax.

4 dagar kvar nu till den 9:e Janurai, beräknat datum. 4 dagar känns som en evighet, och tänk om jag får gå över tiden. Åh ja kommer gå under :( Gick över 2 dagar med Novalii, ja hoppas inte det blir fler denna gång.

Jaja, nog om mina tankar.
Puss

Bm besök.


Bm besöket idag. Bebis va fortfarande inte fixerad! Utan ruckbar. Det skrämmer mig. Jag läste att Om vattnet går ska man lägga sig ner & ringa ambulans, för att navelsträngen kan hamna runt halsen annars??!

Blodtrycket va högt igen, och fortfarande 1+ äggvita. Men det är ingen fara. Blodproverna visar ingen havandeskapsförgiftning.

Och bebbens lilla hjärta slog på som vanligt <3

Nu är jag riktigt trött, Novalii sover, så jag funderar faktiskt på att lägga mig för kvällen. Jag vet ju inte om jag får sova inatt heller pågrund av alla sammandragningar, och om nu förlossningen skulle vilja starta så kan det ju vara bra att vara lite utvilad iallafall :)

Jahopp, nehepp.. Natti natt!

:(


Jag blir så less på det här. När jag ligger en hel natt med sammandragningar & förvärkar, sen avtar det på morgonen. Har iallafall tvätten i fullgång, alla julsakerna är ner plockade & en promenad med Johanna är avklarad. Försöker hålla igång så mycket som möjligt, så lill kommer ut :)

Ska lägga mig & vila ryggen nu en stund, sen måste ja ta tag i disk & matlagning här hemma. Fy så trist, men vad gör man, det är ju ett måste.

Puss

Jääsp ..


Varit vaken sen kl 01.40 ungefär, sovit ca 30 min sammanlagt sen dess. Jag vet inte hur mycket man ska orka riktigt! Skulle förlossningen sätta igång nu så vet ja inte var jag skulle få mina krafter ifrån.

Fick ta en panodil vid fyra, då hade jag riktigt ont. Har regelbundna sammandragningar, men alla gör inte ont, en del gör svinont :O Så ännu är det bara vänta. Jag ska till Barnmorskan idag, vi får se vad hon har att säga ..

Jag vill sooooova!

Snurr snurr ..


Jisses vad jag sitter & drömmer mig bort :) Novalii sover & karln är iväg. Egen tid gillas !! Vill ha min lilla bebis här nu & sniffa på, sen vill jag börja träna igen & bli lite fit for fight, ska verkligen ge gärnet :) Det kommer bli kul, men jobbigt. Jag har ju mina nyårs löften, dem är väl till för att hållas?

Snart börjar Familjen Annorlunda, o my god, vem orkar ha 10 barn egentligen? Jag skulle aldrig klara det. Men det är en inspiration att se dem som gör det. Två kommer räcka gott & väl för min del, ja kommer nog vara världens tröttaste mamma haha.. Men men, jag får väl vila jag med, om ca 20år kanske? HAHA shit va positiv jag är.

Mina barn är mitt liv. Mina fina underbara små skapelser.

Nu ska jag bänka mig framför tv:n.. Har haft en molande värk i svanken hela dagen & som mensvärk. Kanske något på G? Den som lever får se.. Bye.

Vecka 40


BEBIS NU ÄR DET DAX ATT TITTA UT!


Novaliis ordförråd

20 månader :)

Klocka
Bobbo - Hampus :)
Kissen
Mau - Mjau
Voffen - Vovven
Voff
Närna - stjärna
Amba - lampa
Momo - Mormor
Mamma
Pappa
Bibi - Bebis
Titta
Aj
Oj
Glass
Klucka - Dricka
Skåå - Skål
E dä - va är där
Botta - Borta
Blä

Säkert glömt en hel del. Men skriver upp dem jag kommer på. Är bra att komma ihåg sen, för man glömmer så fort :)

Egoist!


Nu har vi ätit middag här hemma, det blev en sen middag! Daniel & Novalii duschar nu, själv sitter jag här & behöver göra av med massor utav tankar. Jag har så mycket känslor. Jag är så arg & besviken.. Jag har ångest, fast jag tror att jag inte behöver ha det egentligen, det är väl inte mitt fel? Eller? Ibland önskar jag att någon kan sätta sig in i min situation.

För när det gäller det här, så är jag faktiskt BARNET!.. Hur du kan betee dig så omoget gentemot mig det förstår jag inte? Är du inte vuxen? Novalii bir snart 2år, tänk att du inte har ringt en enda gång & frågat hur hon mår, hur det är med oss eller om du får komma förbi?

Och att andra kommer fram till mig & förklarar för mig hur barnslig jag är som håller på, det gör mig så arg. Jag menar varför i hela friden ska jag komma på julafton, fira din födelsedag, nyår & alla högtider med dig, när du aldrig, ALDRIG finns för oss annars i vardagen? Men visst, det är tydligen jag som beteer mig omoget. Man kanske inte ska skriva om allting i bloggen, men jag har ingen annanstans att göra av allting. Alla mina känslor. Ibland önskar jag att jag inte visste vem du va...

Som du sårar, som du får mig att må & när jag va liten trodde jag verkligen att det berodde på mig. Men jag försöker förstå nu att det faktiskt är du som har problem och inte jag. Det konstiga är att du om någon vet hur det känns, du sitter i samma situation själv, så hur kan du göra så?

Vilken skitdag. Tänk att man blir påhoppad när man är ute & går med en vän, det är pinsamt .. usch, jag behöver sömn, jag vill bara glömma.


...


Funderar på att sluta.


Bitter


Imorgon är det exakt 1vecka kvar tills beräknat datum. Mina känslor rusar genom kroppen, för även fast jag längtar & vill att förlossningen ska sätta igång så jag får träffa våran son eller dotter så är jag livrädd. Så med blandade känslor så försöker jag ta mig igenom dagarna, känns som jag går runt i en bubbla & inte kan tänka på annat. Kan inte minnas att jag va såhär, nervös, spänd, förväntansfull, rädd osv osv med Novalii!! Antagligen så är det för att jag vet vad som väntar.

Hur får jag dagarna att gå fortare? Jag vet en sak, jag skulle kunna åka & fördriva min tid i alla affärer & kolla på alla ur snygga kläder, men tyvär så passar dem inte min valross kropp just nu ;) Utan jag får helt enkelt vänta tills bebis är ute, och så va vi där igen, hur jag fördriver tiden! BLÄ. Jag känner inte för att umgås & vara social, för det orkar ja inte. Vilken BitterFi**a jag är..

Jag tänker klaga ännu mer, bara för att minnas. Att min kropp just nu är överfull av vätska, så jag har värk i benen & ja i stort sätt hela kroppen. Förvärkar hela nätterna. Springer & kissar var 10:e minut ungefär, halsbränna som tar död på mig, höfter som värker & en trötthet som inte är att tala om.



Vecka 39. NU ska jag vila. uhäk va trött jag är!!