Godnatt


Svårt att sova, hmm. Har mig själv att skylla. Jag & Novalii tog en tupplur på 2 timmar mitt på dagen. Mindre bra för mig, inga problem för Novalii, hon sover så gott nu så :)

Imorgon ska jag & Novalii med Sofie & Milton på "mammagruppen", ska bli riktigt kul att träffa lite andra unga mammor. Men är ju spänd inför det oxå, har ju lite svårt att öppna mig & prata med nya människor, och sist men inte minst världens sämsa självkänsla, så jag är alltid rädd för att göra bort mig osv. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra. :)

Ne nu får ja ta mig i kragen & försöka sova. Godnatt. Puss Josefine


Jobb

Nu har jag lite att fundera på !

Min bror ringde härom dagen. Och sa att min föredetta chef hade pratat med honom & sagt att hon ville att jag skulle komma tillbaks. Dem förstod att ja inte kunde 10 dagar, men över en helg oså ! Och jag saknar Cinderella sjukt mycket, saknar mina goa arbetskamrater, ja allt ! Lönen med för den delen ;)

Nu menar ja inte att jag skulle ge upp min dotter för detta, för hon är det bästa som någonsin hänt mig. Den jag älskar mest här på jorden. Men 3 dagar tycker ja inte alls är farligt. Hon har ju trots allt sin far. Men frågan är om ja kommer klara 3 dagar i sträck ifrån henne & Daniel med för den delen. Jag vet ju att dem skulle klara sig galant. Men ja skulle saknar ihjäl mig efter dem.

Det återstår att se vad som händer, ja funderar fram & tillbaks. Ja kanske skulle ringa upp & prata med dem. Aow, beslutsångest. Jag tror dock att ja kommer vänta till Novalii är lite äldre...



Trötta


Vaknade runt nio idag & har fortfarande inte gjort mig iordning, är så himla trött ! Skulle vilja sova några timmar till, men Daniel är på jobbet nu. Så jag har Novalii & Börni att ta hand om. Dock sover lillsnurpan nu, så efter detta inlägg ska jag krypa ner bredvid henne & ÖFrhoppningsvis slumra till några minuter :) Det är nog inga problem

Daniel vann en stor toblerone på Liseberg, o gissa om det är svårt att hålla sig ifrån det när det står på bordet & läskar mig till tusen. Idag ska vi in till stan & stor handla mat. Behövs verkligen här hemma, så ska ta mig i kragen sen & skriva en inköpslista :)



Försöker mosa in hela leksaken i munnen :) Tror det kliar lite i munnen på henne nu, så som hon håller på med händerna & leksakerna! Eller så utforskar hon munnen & sakerna lite :)



Novalii fick prova sittdelen på vagnen :) Haha. Eftersom hon inte vill ligga ner längre, utan sitta upp & se världen. Och hon vart så himla mycket gladare. Så ja va i stan igår en sväng, då fick hon sitta i den & det gick kanon, hon somna även som en stock i vagnen efter alla nya intryck :)

Ne nu behöver ja vila lite känner ja, bäst & passa på innan hon vaknar. Ha en fortsatt bra dag !
OBS. Hälsopartyt blir den 13 september istället. Passade bättre. Hör av er om ni kommer :) Puss


Time to update..

Kanske dax för en uppdatering nu? Det är ju trots allt 4 dagar sedan förra blogginlägget. Men har varit för upptagen med annat helt enkelt :)

Ons-Fredag va vi ju i Göteborg, va hur kul som helst, blev självklar liseberg, sen äta på resturang på avenyn, spela minigolf & shoppa oss lite. haha det enda ja köpte va en mössa ;P Vi hade ju iallafall tur med vädret dem första två dagarna, fredag kom det riktiga skurar till & från, och jag hade tappat bort regnskyddet till barnvagnen, morr. Så vi fick sätta på en poncho & ett paraply haha :) Åkte iallafall nästintill allting på Liseberg. Sjukt kul. Nästa år blir det att åka ner igen, men då blir det nog lättare om Novalii är hos mormor eller farmor :)

Lite bilder från trippen till Göteborg



Min egna lilla Lisebergskanin :)






Igår va ja hos Emma & Janne & festa loss lite, hur trevligt som helst, sedan blev det utgång oxå. Massor som kom fram & sa att Novalii är så himla söt. Tacktack :) Men så kom en idiot fram & sa -Ska inte du va hemma & Ta hand om ditt barn? Då kände jag hur det började koka inom mig. Jag tar hand & NOVALII 24timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Jag menar, när ska jag få tid att bara vara jag? Och dessutom har väl novaliis pappa lika mycket ansvar som mig? Fy satan det finns idioter till allt. Dem kanske inte förstår själva, eftersom dem inte har några barn. Hoppas aldrig dem får några för den delen heller, stackars barn.

Nehepp, nu ska jag ta & gå ut med Börni, hörde att han gnällde lite förut, men nu somna han. Men bäst att gå ut så man slipper gå ut med honom tidigt imorgon bitti. Sov så gott. Puss Josefine


Göteborg

Sitter vaken nu, kan absolut inte sova! Egentligen borde jag det, med tanke på att jag somnade inte förens halv tre inatt. Skulle behöva mer sömn för att orka med dem har dagarna. Men men! Nu åker vi iallafall om 2-3 timmar. Får inte checka in i stugan fören 15.00 idag iallafall, men vi skulle åka tidigare & a det lungt påvägen ner. Skulle nog stanna till i Gränna påvägen ner :)

Börni ska vara hos Daniels mamma. & hon har ju Ami med "Börnis brorsa". Och Jisses va dem kommer busa dem här tre dagarna tror jag. Hoppas det kommet funka. Ett stort tack till Annelie. Kommer saknar min lilla björn, eller lilla & lilla :) Min gosebjörn iallafall.

Nehe nu ska jag packa det sista tror jag, tror ja börjar bli lite trött nu! Hmm inte bra, haha. Ha det så bra nu Puss Josefine

Regnar som fasiken här, men nu hoppas vi på bättre väder i Göteborg.


Simma

Nu drar vi snart & simmar, ska bli grymt skönt. Får se om ja simmar längre än 1150 meter denna gång :) Novalii ska vara hos sin mormor. Återkommer senare ! Puss Josefine


Gottigt.


Snart, snart snart så sitter vi i bilen påväg till Göteborg, okej inte riktigt än då. Men imorgonbitti :) Ser verkligen fram emot den lilla 3dagars resan med Daniel, Novalii, Stoffe & Sofia.  Första kvällen, blir det att gå ut i Göteborg & käka & bara strosa runt, resterande 2dagar blir det Liseberg.

Igår va jag, Novalii, Sofia & Emma i söderköping på smultronstället. Ja vet, ja ska inte äta massa socker. men någon gång ska man väl få unna sig någonting, Så det blev en supergod glass, dock orkar man ju inte allt. Men det va mysigt & åka dit & umgås. Min mumsiga glass, fast iofs tog vi alla likdana haha ! :)



Idag, förhoppningsvis så kan mammi vara barnvakt, så att jag kan åka & simma idag, Behöver absolut röra på mig efter glassen igår. Haha, skulle gått promenad igår med, men det vart att slöa framför två filmer istället. inte bra. Nu får ja ta mig i kragen igen.

Nu är det 4:e dagen irad som Novalii är jätte gnällig & inte äter ordentligt, vet inte va det är med henne riktigt. kanske nån tand påväg? Jag har inte en aning, jobbigt är det iallafall. För henne med antar jag, inget roligt att vara ledsen hela tiden

Ne nu ska jag hoppa in i duschen ! Puss Josefine


Godmorgon






Flickan i mitt liv.
Tänkte bara lägga in lite bilder från sistone, Skulle vilja ha bilderna mindre, men krymper ja dem här på bloggen så blir bilden suddig? Hmm. Nyss låg Novalii & skrek, skratta & prata, högt, högt som tusan haha. Hörde hur Daniel låg & suckade inne i sovrummet medans han försökte sova. Jag tycker bara hon är rolig att höra på, hon har verkligen börjat prata & ha sig nu.

2dagar kvar till Göteborg, längtar som ett litet barn längtar efter julafton :) Ska bli riktigt kul faktiskt! Så får vi hoppas på att Novalii är på bra humör oxå. Allt går ju så himla mycket bättre då. Sen hoppas ja vi har bra väder med :)

Ne usch, nu tror ja att jag börjar bli trött igen, hmm, undra om det finns någon plats för mig i sängen, Novalii ligger ju på min sida nu & sussar. Får väl tränga mig ner lite :) Eller så lägger ja ner henne i hennes säng igen, svårare än så är det ju inte ;O


Ha en bra dag / Josefine



Sådär


Känner mig lite smått duktig :) Blev en promenad igår kväll på 1½ timma med Novalii & börni, och idag tog vi en timmas promenad med, gick förbi farmor & prata lite oxå.

Novalii har fått in nya rutiner, sista målet klockan tolv, sen vaknar hon inte fören halv nio-nio på morgonen, och det är hur skönt som helst verkligen. Och få sova 8-9 timmar är lyx för mig haha! Känner mig utvilad & orkar mer om dagarna, orkar träffa mina vänner & hitta på saker. Den här orken har ja inte kännt sen innan ja va gravid :)

Nu så, bara 3 dagar kvar till Göteborg. Och det blir att åka dit i 3 dagar & bo i stuga. Trodde aldrig pengarna skulle räcka. Men det gjorde dem, dessutom skulle mamma hjälpa mig lite. Ska bli hur skönt som helst & komma bort lite  & hitta på något, har ju inte varit iväg nått i sommar!

Varit utan socker & onödig mat nu i snart 2 veckor. Och det ger verkligen resultat. Fast idag unna vi oss lite varm smörgåstårta & en sallad till, kanon gott :)

Ne, nu ska ja göra något vettigt. Puss Josefine

Anonym


Fick en anonym kommentar om vad jag har för vagn nu.
En Emmaljunga city cross brown check.


Musik


"Den vackraste stunden i livet va den när du kom & allt va förbjudet. & Allt som vi gjorde den stunden vill ja göra om, för det ekar i huvudet. Det blod som ja trodde va stilla, de fick du att rinna. & den uppgivna röst som ja nyttjat så illa fick du att försvinna. Ja somna den natten i tron om att allt va en del av en kärlekshistoria"

Lars winnerbäck

...

Hur kan man känna sig såhär ensam?


Barnvagns köp..

Fick en anonym kommentar det det stod -Skitsnack? är det inte så att det kan vara sant då? mm..

Först måste jag bara säga att har jag överhuvudtaget skrivit något om skitsnack i föregående inlägg? NEJ
Och för det andra, så är du antagligen en liten fegskit som inte vågar stå för va du skriver.



Nog om det skiten nu :) Idag sov jag & Nova till tio över elva, då vakna ja av att hon låg o sparka mig i magen, la över henne i våran säng imorse när hon vakna vid halv nio & ville ha mat, så mysigt att ligga & gosa på morgonen!
 
Har hittat en så himla underbart läcker vagn. Så när Novis har blivit så pass stor att hon kan sitta upp så ska jag köpa den. För då blir det inte lika dyrt, om man bara tar sittdel till den. Så denna blir det inom någon/några månader. Längtar som en tok. Hur snygg som helst :) Ska ju då sälja min vagn, men liggdel & en helt oanvänd sittdel till, får se va ja får för den, förhoppningsvis ett skapligt bra pris, med tanke på att den knappt är använd :)




Ne nu ska ja ta lillan här som sitter & pratar för fullt. Daniel & Börni är ute hos sin syster & umgås lite. Jag & Novis blev hemma, ja mådde inge vidare. Men men. Ha en fortsatt bra lördag. puss Josefine

Godmorgon


Jag är trött på patetiska, egoistiska, snåla männsikor, sånna som inte kan glädjas andras lycka. Hmm jag är trött på många med andra ord.

Så vidare till min morgon, den började precis, Novalii har sovit från klockan halv tolv igår kväll till halv nio nu :) & jag känner mig riktigt ut utvilad. Hon har blivit riktigt pappakär nu, tittar efter honom hela tiden. Så fort hon vaknar, och så fort han tittar tillbaks så skrattar hon, sötnosan :)

Fick ett tips av Emma om att jag kan ge Novalii 2nappar, tack tack. Det ska jag prova på & se hur det går haha. Hon lär väl försöka mosa in den i munnen med :)

Nehepp, man kanske skulle försöka sig på lite frukost. Ställde mig på vågen imorse. Och nu har jag gått ner 19 kilo sen den 17:e maj. Känner mig faktiskt riktigt duktig :)  Men jag har fortfarande 11kilo kvar till den vikten ja vill väga. Men det ska nog jag klara av :) Puss Josefine



Godnatt..

Usch så trött jag är på den här lägenheten. Vill flytta nu, helst ut till Lotorp. Så man kommer ut lite på "landet". Har aldrig & kommer aldrig trivas i Finspång.  Usch vilken håla, uch vilka människor.

Skulle grillat med Emma & Janne ikväll i deras lilla mysiga stuga. Men det blev inget, för Daniel va en jävla segpropp & höll bara på med bilen som iofs är sönder. Så vi kom ju inte ut dit i vilket fall!
Känns lite trist, hade varit kul & göra något, kul för börni med & busa med deras vovvsingar.

Novalii Josefine
En riktig bökfia, nu har hon börjat med att hon ska hålla i nappen hela tiden. Och så drar hon ju ut den ur munnen konstant hela tiden, oså börjar hon gråta. Längtar till hon förstår hur man stoppar in den själv, för det är ett jäkla körande med den där nappen. hehe ! Sen har hon både vänt sig från mage-rygg & tvärtom nu, så glad så :)



Ne nu blir det lite slöande framför tv:n. Försökte tjata ut karln på en promenad, men icke ! Haha. Jaja ha en fortsatt bra kväll. Godnatt / Josefine





 


Lite tid över ..

Så nu får ja äntligen lite tid framför datorn. Lillan har varit lite gnällig, antar att det är för att hon har ätit så lite under förmiddagen, men så fick hon i sig 170ml & sover nu som en stock :) Så då passar ja på & sätta mig här en stund.

Börni har inte livit ett dugg bättre, och ikväll tänker jag nog försöka mig på att ge honom lite ris, han ser helt utmattad ut kraken. Tycker så synd om honom. Är det inte bättre tills imorgon så får vi väl ta & ringa till smådjurskliniken igen antar jag. För det här funkar ju inte, han mår ju inget vidare.

Gick på en riktig långpromenad med Johanna förut, blev upp till perfekt & käka en varsin sallad, sedan vidare ner mot slottsparken, va där nere ett tag ! Tog några kort på Johanna som hon ville ha, sedan gick vi hemmåt igen. Så vi gick hemmifrån klockan 12 & va inte hemma förens runt 15.00 :) Vi hade iallafall kanon skojj, prata & allt & skratta åt typ allting. Va länge sen vi träffades, och det märktes :)




/ Josefine

Stackars..


Känner inte för att skriva!

Men iallafall, gårdagen va trevlig. Vi bowlade med vännerna sen på kvällen satt vi här hemma & spelade sällskapsspel :) hehe. Novalii slocka som en stock i sängen.

Stackars Börni, är inne på sin andra dag utan mat. Han har varit jätte dålig i magen nu i 3 dagar & igår kom det bara blod. Så vi fick ringa ner till smådjurskliniken, dem sa att vi skulle komma ner. Så nu får han inte äta på två dagar & så käkar han medicin. Men ännu är det inte bättre, suck. Blir det inte bättre måste vi höra av oss igen. :/ Min lilla gubbe.

Ne nu ska ja ta lillan här. Puss Josefine

Min lilla tjeja :/


Lillan fick feber förut, tyckte hon verkade gnällig, & så rätt jag hade. 38 hade hon, och då bestämmde jag mig för att försöka mig på att ge henne lite alvedon, nehepp då kräktes hon upp allt hon hade ätit, och hon vart bara varmare & varmare. Tillslut kom Daniels syster hit med alvedon man stoppar upp i rumpan. Och efter det somna hon som en stock, stackars min lilla tjeja, vilken dag hon haft :/ 

Nu ska vi iallafall sova här hemma. usch vilken dag, tur att den är ett minne blott. Godnatt Josefine

klagoinlägg..


Så depp man blir. När det dunsar ner en massa räkningar som man inte räknat med. Totalt pank kommer jag vara denna månad. Och ja, Liseberg 26-28:e är väl bara glömma antar jag! Och så har biljäveln gått sönder, som vanligt, jag fattar fan inte? Usch så trött jag är på allting nu. Tänk om man bara kunde ha pengar för en gångskull..
 
Och idag vart ja enormt ledsen när Novalii fick sina sprutor idag, när hon skrek för livet, det bara skärde inom mig. Usch så hemskt det va! Att se henne så ledsen. Nästa spruta får Daniel åka iväg med henne & ta, jag klarar inte det. Jag kan verka löjlig, men det skiter jag i. För det finns inget värre än att se sitt barn ha ont.

Den här dagen kunde jag ha hoppat över, bara sovit förbi känner jag. Har inte gjort ett någonting denna sommar, så ser man fram emot Göteborg så enormt mycket & så skiter sig allting. Ne fytusan..

Träning

Igår blev det 2 promenader, sedan åkte vi till Linköpingsbad hus. Så jag simmade 1 150 meter, 46 länger :D Usch men jag har faktiskt inte sån träningsvärk idag, kanske kommer :)

Usch nu ska ja strax ut med Börni, sen in & göra mig iordning, Novalii ska få sin spruta idag ;( Jag kommer gråta mer än henne, stackars gumman. Men men hon måste ju ta den så. Sen måste ju ut & lämnba kameran som ja glömmer varje dag haha. Snäll jag är :D

Haha några va intresserade, sisodär typ 3stycken. jaja ska ha hälsopartyt iallafall den 1september :)
Hej hopp. Puss josefine


3månader

Glömde ju helt bort va det va för dag idag. Den 17:e ! Exakt 3 månader sedan min lilla prinsessa föddes. Minns det som igår när jag vakna den morgonen, och jag förstod nog aldrig att det va den dagen du hade tänkt titta ut. Utan jag hoppade i badet, vilket jag inte skulle gjort för då gjorde det ondare. Sen klädde jag på mig. Men fort gick det in till stan, tog bara en timma efter ja vaknat så tyckte dem att vi skulle komma in. Knäpp som jag va så fatta jag inte heller då att det va dax, förstod nog aldrig riktigt att du låg i magen. Förens klockan 20.11 den 17:e maj ! Då det underbaraste & vackraste mina ögon någonsin sätt kom till världen, och upp på mitt bröst. Vilken känsla.

Jag älskar dig Novalii Josefine.

Dagen

Nu har Daniel gett sig iväg ut till Lotorp, ska åka cross med Stoffe. Själv sitter jag hemma, gör ingenting. Novalii sover som en stock, likaså Börni. Så här hemma är det lugna stunden. Det är väl nu man ska passa på & vila lite, men när ska jag då ha tid att sitta här? Dessutom måste ja ju hinna med & diska, städa osv. Och framför allt tänka lite på mig själv & göra saker jag vill.

Igår blev det ingen promenad för min del. Hade så himla ont i magen, så det blev ett bad & sen sängen. För jag va helt slut. Novalii har sovit mycket bättre inatt, härom natten vakna hon 4, 6, 8 osv. Men inatt har hon sovit så bra så, vakna bara vid 06.00 imorse & ville ha mat. Sömntuta




Förhoppningsvis så ska vi väl hitta på något ikväll, Daniel har frivecka. Så då vill man ju få ut så mycket som möjligt utav den tiden :) Jag är sugen på smultronstället, men i samma stund som jag kom på det, så kom jag oxå på att jag inte får käka socker. Hrmf då är det ju en aning onödigt. Ska väl ut till Lotorp sen iallafall & lämna kameran & sen hade Nova en liten leksak där ute tydligen :) hehe.


Tänkte bara fråga om det finns några som är intresserade att komma på "hälsokväll" ? Eller man kanske skriver typ hälsoparty eller nått haha :) Iallafall, så är det mycket aloevera produkter, som tvål, lotion, smink & parfym mm. Jaja släng in en kommentar om ni är intresserade!



Fin bild :)
Puss Josefine



Inget särskilt

Usch så trött jag är. Varit iväg hela dagen lång & orkar verkligen inte skriva något speciellt intressant inlägg, inte för att det är så jäkla intressant annars heller. Men orkar inte skriva som sagt.

Skulle gått en promenad nu ikväll, men har skit ont i magen. Så ska strax lägga mig i ett bad tänkte jag & se om det blir någe bättre. Sen blir det sängen direkt, är helt slut.


Tack för en trevlig dag i eliantorp gumman :)
Godnatt Josefine

Novalii

Nu har jag Novalii abstinens.

Hon och Daniel åkte ut till hans syster för en halvtimma sen, och jag saknar henne redan. Jag ska med Sofia ut till Eliantorp idag på cross! :) Har inte tid att sitta här nu, måste slänga i mig något att äta innan hon kommer. Puss Josefine



Min dag i bilder..





Ett virrvarr av bilder från dagen :) Klicka för förstoring. Har varit uppe hos Mormor & Morfar i sommarstugan. Sedan ute hos mamma en sväng i Lotorp. Fick med mig blåbär hem, skulle göra en kanon god sockerfri blåbärspaj, men så blev det inte ikväll. Hade inte riktigt tid med allt jag planerat, så det får bli imorgon.

Strax ska vi möta upp Emma, för en lång promenad i regnet. Mindre roligt, men vill man gå ner i vikt så finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder :) Ha en fortsatt bra kväll. Puss Josefine

Vovvsing




Tänk att du som va så liten & tjock kunde bli så stor & fin :)
Och lugn dessutom, vilket monster du va när du va valp, eller valp är du ju fortf.
Men för några månader. Min gosehund <3

Allt & Ingenting :)

Idag gick man upp klockan 09.00 ! Gjorde oss iordning, gav Novalii mat & hoppade in i duschen. Sen bar det av hem till Novaliis farmor som skulle vara barnvakt, sedan gick jag hem till Ullis, fick hälsa på världens sötaste kattunge, som börja spinna bara jag tog upp henne, gos :)

Sedan åkte vi mot Linköping, det blev Ikea & Ikano huset. Sen åt vi riktigt god thaimat, så det är helt klart ett måste nästa gång man åker dit, ur gott :) Blev iallafall en hel del skitsnack & skratt ;) Hitta iallafall lite smått & gått både inne på Ikea & ikano huset :)

Novalii fick detta halsband av Ullis, Så himla fint verkligen. En ängel i silver med hennes månadssten i ! Tack så hemskt mycket. Hade en kanon dag tillsammans. Måste bli fler gånger, tappade ju kontakten när jag slutade jobba, men jag hoppas det blir ändring på nu.




En trött liten Novis, hon hade inte sovit alls mycket hos sin farmor. Inte ens i vagnen, skulle bara bli buren hela tiden. Så ja nu ikväll har vi haft en väldigt lugn Novalii, sover så gott så :) Stumpan.

Mamma & Bror min hade varit här idag & plinga på dörren när inte jag va hemma. Det va synd, för det hade jag verkligen uppskattat, faktiskt. Att få tagit en fika med dem & bara suttit ner & pratat lite. Men jag hoppas dem kommer förbi fler gånger & att jag är hemma då ;) Haha. Är ju inte allt för ofta jag träffar min bror, han har inte ens varit här en & vi flyttade in i februari :/

Ikväll blev det en kvällspromenad på en timma. Hur skönt som helst. Och jag känner att jag kommer somna som en stock ikväll. Så nu räcker det för mig känner jag.
Godnatt Josefine & Novalii

Min Sessa <3


Novalii Josefine
Min Prinsessa

Sitter hemma nu, ska strax göra lite mat åt Novalii, sen blir det att invänta Sofia. Då ska vi ta vårat kvällsvarv igen. Känns skönt att äntligen ha kommit igång & rört på sig. Nehepp matdax för Novis. Godnatt

:O




Det där är iallafall dem största hagelkulorna jag någonsin sätt iallafall. Fyfan för att få en sån där i huvet ! eller hagelkulor, det ser ju ut som stora isbitar för fasen. Sjukt väder, förut dundrade det till så Novalii börja gråta & Börni sprang in & la sig i sovrummet, ja trodde helt ärligt att våra rutor skulle gå sönder. Uhä, och så satt man själv hemma, jag som är livrädd för åska. När jag va liten så satt jag under bordet & sa att häxan slog, haha :D

Motion

Sådär, nu har man varit ute på en långpromenad med Sofia ! 45 minuter i rasktakt, ja kan lova att ja blev varm. Men skönt & känna att man har rört på sig :) Känner att det här kommer gå åt rätt håll nu. Hade mina funderingar på att börja med Nutrilett, men det går utan..

Nehe nu ska ja ge lillan ett sista mål inför natten :)
Godnatt

Sovmorgon

Novalii & jag vaknade 10.30 idag, gu så skönt :) Hon sover så himla bra på nätterna nu, vaknar bara en gång vid 06.00 & vill ha mat. Ja tror Daniel försov sig imorse haha, hörde hur han stressa runt här i lägenheten :P

Nu har man varit godisfri ett bra tag, och att inte äta efter klockan 18 på kvällen funkar oxå skapligt ! & så är man ju duktig & rör på dig, så ja förhoppningsvis kommer det här gå åt rätt håll :) Jag & Sofia ska börja på medley nu i slutet av augusti, tror ja behöver träna upp min kropp lite igen. haha. Jaja det ska bli skönt ialf. Kollade mitt bmi igår, & jag låg iallafall på idealvikt, så ja va inte överviktig för min längd, ganska så stolt faktiskt ;) haha.

Trist väder ute idag, va ska man hitta på? Ne nu ska ja ta mig lite frukost, har ju inte fått i mig någon än, va ju tvungen & ge Novalii mat först & ut med Börni.

Puss Josefine


Men då.


Idag går ingenting åt rätt hål. Jag tror nog jag kommer få mina skattepengar i september, för dem har fasen inte kommit ännu, blir nog & ringa skatteverket. Så trött på det här, åh.

Sen va vi ute i Lotorp & kolla på den där tvåan, gu vilket sunkig lägenhet. Hmm i stort sätt hela lägenheten skulle behöva renoveras, ne usch & fy, inget för oss direkt, tur va väl det på ett sätt.

Ne nu har jag faktiskt varit duktig & städat hela lägenheten, så nu är lite sömn behövligt faktiskt. Ska lägga mig & vila en stund tänkte jag. Puss Josefine

Mys

Skrev i förra inlägget att ja skulle mysa lite med Novalii, men när vi la oss framför tv:n så somna hon som en stock, tror hon kommit in i nån tillväxt preiod, för hon sover massor.

Här är lite bilder från gårdagen när vi va & hälsa på Emma & Janne.

Grillning

Stoffe & Daniel

Emma & Novalii.

Vi hade en kanon kväll där ute :)

Suck

Ringde vallon idag. Och vi ska kolla på 2:an sen när Daniel slutat jobbet, men suck säger jag bara. Det blir nog inte den tvåan iallafall. För om man flytta från en trea till mindre så förlorar man ungdomsvalen, helt sjukt tycker jag. Ja menar tänk om man inte har råd o bo i en trea? Och flyttar vi till den tvåan utan ungdomsvalen så kostar den lika mycket som den här trean vi bor i nu. Så vi förlorar ju bara på det. Hrmf. Vi har ju råd alltså, men nu vill vi ju bo där ute. Skit oxå..

Jaja nog om det. Igår kväll åkte vi upp till Emma & Jannes stuga, mitt ute i skogen :D haha. Vi grillade & Spelade kort, hur trevligt & mysigt som helst :) Bilder kommer senare, nu ska ja mysa med min busunge :)

Puss Josefine

Nya planer

Daniel kom med en funderare igår, han ville flytta ut till Lotorp, till en lägenhet :) Visst vi vill bo i hus, vem vill inte det? Men som det ser ut nu så får vi inte ta lån. Så vi måste vänta med det tills jag får jobb osv.
 
Och nu är jag sjukt sugen på det förslaget, himla härlig miljö för Novalii att växa upp i, och nära till skogen för börni. Dessutom har jag både min mamma & pappa där ute nu :) Så jag har absolut ingenting emot det. Men vi gick in på vallonbygdens hemsida, och dem hade bara 2:or där ute, fast dem låg på 65kvm & våran nu ligger på 69. Så det är inte så stor skillnad. Men endå vill vi ju ha en trea, för novaliis skull.

Får se hur det blir med den saken, ska väl ut & kolla runt lite idag :)
Puss Josefine


Underbart





Igår hade vi en helt underbar dag med Johan & Lina mfl. VI åkte ut på ormlången med flotten, va ute hela dagen, solade & bada & bara njöt av varandras sällskap. Kunde ju inte bli en härligare dag. Klicka på bilderna för förstoring. Sen så såg vi mamma & dem mitt ute i skogen stod & såga ner en stubbe. Haha. VIlka puckon :)

Johan tog hem Börni till sig igår, han skulle ut i skogen idag & plocka svamp & ville ha med sig Börni & jisse va jag har saknat honom, ska mysa gärnet med börni när han kommer hem igen, kändes så himla tomt här igår kväll. Lilla gubben. Som inte är så liten längre ;)


 :) Puss Josefine

...


Tappat orken & lusten
Någonting håller mig tillbaka

Bye for now.

Suck..

Egentligen skulle jag bara vilja skriva ur mig klumpen jag har i bröstet som ligger & skaver dag ut & dag in. Men en sak är säker, att får ja fler barn. Så kommer jag aldrig särbehandla dem.

Skitsamma. Fint väder idag, va ska man hitta på? Kanske hälsa på pappa, eller någon annan som uppskattar lite tid tillsammans med mig & Novalii. Ha en trevlig dag. Puss Josefine


Said and done..


Ja nu äntligen är tvättmaskinerna igång, har tjatat hela veckan om att tvätta, men aldrig fått orken till det & bara skjutit upp det hela tiden, men nu så :) Är ändå jäkligt trött, Novalii & Daniel sover som bara den, önskar att ja me fick mysa ner mig & sova ett par timmar, det skulle ändå behövas.

Lördag idag då, och va ska man hitta på? Finns inte så mycket att göra, daniel skulle nog iväg runt elva, så här får man sitta själv & uggla. Gårdagen vart inte allt för rolig, vi gick & la oss runt elva här hemma & tro mig, ja somnade inom ett par minuter, berodde nog på min långpromenad ut till Lotorp igår. haha. Det känns i benen idag så här efteråt. 

Sitter & tittar på vardagsrummet här hemma nu, det ser ut som ett bombnedslag efter att vi fick tv:n igår, vi fick ta bort överdelen till våran hylla, eftersom tv:n var för stor, så nu måste vi inhandla ny tv bänk oxå :D Och ett passande vitrinskåp.

Liter bilder från gårdagen



Sötnosa / Josefine

Trött

Nyss hemkommen från mamma & stan. Vart en promenad ut till lotorp idag iallafall, jisses va jag känner mig duktig :D haha. Så till frukost blev det riskaka & vatten, till luch sallad med vatten haha :D tönt jag är, ne men nu vill ja ner i vikt :)

Sedan for vi till stan en sväng, nästan hemma, efter vistinge korset hade det skett en olycka. Oh nej tänkte jag direkt, Novalii skulle ha mat & i denna värme utan ac kan det ju inte bli sämre, så vi stod i bilkö i 40 minuter, stackars min lilla flicka, hungrig & varm, men nu har hon käkat 170ml & sover som en stock.

Oh morr, idag fick vi hem tv:n, men inte den vi skulle ha, vi fick ta en annan, fast samma märke & utseende, men lite värre, så vi fick lägga till 2500:- .. För våran tv skulle inte komma förens nästa torsdag nu helt plötsligt, jävla idioter, då vart daniel sur & tog en annan, men dock fick vi inte högtalarna & grejerna till, så dem får vi väl vänta ytterligare 5år på :S

Ne nu måste ja ta mig orken & städa.

Bestämd.



Nu ska jag fanimej ner till mina 56 kilo igen, om ja fan så ska behöva svälta. Så de så.


Godmorgon

Vakna runt 08.00 ! Kände mig piggare än någonsin, men nu börjar energin försvinna igen. Skulle ha tvättat idag me, men Daniel jobbade natt, så han sover. & jag känner nog inte att jag orkar ta hand om Novalii & Börni samtidigt som ja tvättar, så tvätten får vänta.

Fick för mig att jag skulle ta mig en promenad ut till Lotorp såhär på morgonkvisten ;) Men så var mamma dålig, så ja, jag får nog sitta & ruttna bort i lägenheten idag med.

Jaja. nu blir det lite frukost. Puss Josefine

Bludder..

Får massa skumma sms, hmm, av vem mån tro? Jag tror jag har en liten svag aning. Men det återstår att se. Nu sussar Novalii så skönt o soffan, har inte bärt in henne i sängen ännu, vill inte väcka henne, så hon får ligga där tills det är dax för mig att sova. Funderar på att gå & lägga mig nu, framför tv:n.

Påtal om tv, ja daniel skulle ju hämta våran nya tv i måndags, då dem sa att den skulle komma. Den har fortfarande inte kommit, jag blir måttligt irriterad. Hrmf.. Förhoppningsvis ringer dem imorgon.


Nehepp, nu orkar ja inte sitta här mer. Godnatt gott folk.

Mums med händer

Nu kanske jag skulle ta tillfället i akt & blogga lite. Lillan sover äntligen! Hon har varit ledsen, ja nästintill konstant hela dagen, ja tror dock hon har haft ont i magen, men nu så efter ett bad & lite mat så somna hon gullungen. Har några kort på henne förut, när hon va på skapligt humör.

Här har hon hittat sina händer, börjat mumsa på dem & klänningen med för den delen haha. Ibland får hon in handen så långt så hon halvt får kväljningar..


Klicka på bilderna

Ne nu kom Sandra förbi en sväng. Så ska väl va lite social :) Ha en fortsatt bra kväll. Puss Josefine

Busunge



BusUnge :)
Har filmat Novalii lite här nu på morgonen, fick ju en filmkamera då hon föddes. Har väl inte använt den så flitigt direkt, men det ska det bli ändring på. Det är ju kul & kolla på den sen när hon blir äldre :)

Idag vet jag inte vad vi gör, så himla fint väder, helst utav allt vill man väl ligga vid stranden. Men pappa Daniel sover, jobbat natt. Så vi förblir nog hemma tills han vaknat, då jag inte har något körkort. Visst ja kan gå, men då lär både jag, novalii & Börni svimma i värmen ..

Nu blir det nog lite frukost för min del. Ha en toppen dag, puss Josefine

Skänninge marken




Klicka på bilderna för förstoring :)

Haft en helt underbar dag med Sandra & Jonas, plus min gullunge till dotter, dock tyckte om att det va för varmt, så hon va lite ledsen, men vi höll oss till skuggan en hel dag. Hon fick prova Jonas bilder, haha snygg hon vart min sötnosa :) Jag hitta inget, samma sak på alla marknader, Sandra däremot ville ha ALLT, haha, men fick bara med sig salt gurka hem :P Och Jonas en plåt plånbok & strumpor :)

Sandra & Jag åkte en karusell, ja va den nu heter. Dem som stod & tog fart på den jävlades med mig & sandra hela tiden, så det vart världens fart på den där skiten & asgarva, vi skrek som idioter, men men kul va det ju iallafall. haha.
Tack för en bra dag vänner :)

Nu är det på tiden att jag kryper till sängs, Novalii sover som en stock, hon ska få sova bredvid mig inatt sötnosa, så mysigt så.
Godnatt Josefine


2underbara människor

Idag har jag & Novis myst hela dagen :) Pappa Daniel jobbar natt, så han sover mest på dagarna. Vi har även varit iväg till mig farmor & kollat på alla gulliga kattungar, sedan har Sandra & Sofia varit här en sväng med. Men nu är det läggdax för mig, gumman sover redan. Imorgon ska vi till skänninge marknad med Sandra & Jonas, det ska bli riktigt roligt :)

MIN KÄRLEK



Fisunge, du gör mitt liv så himla värt att leva, utan dig hade jag inte varit någonting. Men nu är jag Mamma till den underbaraste lilla människa jag någonsin mött. Och du kommer föralltid vara min. Ligger i sängen nu, tittar på när du ligger & sover, lyssnar när du andas & allt känns så himla bra, jag kan inte bli lyckligare. Aldrig kunde jag tro att det va såhär underbart att vara mamma, att man kunde känna en sån här stark kärlek till någon, jag älskar dig <3



Får inte glömma bort dig Daniel, för du har en stor del i mitt liv oxå. Du är pappa till vårat barn. Och jag älskar dig massvis med även fast vi vissa gånger har det lite upp & ner, det är en omställning med barn, men vi ska väl klara det som vi klarat allt annat <3

Trötta är vi

Natten har varit jobbigt, haft jätte ont i magen. Usch ! Daniel har jobbat natt, så snuttan fick sova bredvid mig inatt, det va hur mysigt som helst :) Hon är söt min sötnosa, hon har verkligen börjat kämpa för att kunna vända sig från rygg tilll mage, igår försökte hon så hon vart jätte arg, det gick ju inte riktigt :) haha.. Hon kan ju från mage till rygg, men då typ slänger hon sig runt, inte lika svårt haha :D

Nu är Daniel påväg in till stan, han är tokig, kom hem från jobbet klockan 06.00 imorse & gick upp runt elva. Tycker synd om honom, dels är det väl pågrund av mig & Novalii, hon har ju blivit riktigt pratglad, så hon är ju inte direkt tyst :D  Så han får väl sova i eftermiddag. Iallafall så ska han hämta ut nya ledtv:n med surround system :) Måste bara införskaffa oss en ny tv bänk nu, för tv:n får inte plats i tv hyllan haha :)

Ne nu ska jag ta lillan här som ligger o sparkar i babygymmet medans ja skriver blogg :)
Puss Josefine

Nu så..


Fått lite råd av Malin angående kamera köpet, eftersom jag aldrig haft en system kamera förut så får det antagligen bli en Nikon d60,den va tydligen lätt använd osv :) Så nu ska jag bara vänta på att pengarna kommer in. Tack för hjälpen Malin :)

Idag, ja nu har vi nyligen ätit mat här hemma, Daniel laga till lite köttbullar & stuvade makaroner :) Måste åka & inhandla lite nya våtservetter & ny mat åt Novis, men först ska hon ha mat vid tre, efter det blir det en promenix med Börnigubbe, förhoppningsvis åkte vi ut i skogen, så han får springa lös, han bara älskar det :)


Uppe med tuppen

Nej, inte direkt. Jag & Novalii vakna inte fören 11.oo idag, och jag som hade tvätttid mellan 7-11 ! Hrmf, fick skriva upp en ny tid till imorgon istället. Men gu va skönt det va att sova ut lite. Daniel tog Novaliis morgon mål, då jag fick sova. Helt underbart. Imorgon får vi nya tv:n med högtalare & allt va det innebär :) Ser framemot det. Tv:n vi har nu ska in i sovrummet, förhoppningsvis upp på väggen, kan nog blir riktigt snyggt.

Sen åter till mitt funderande på en kamera, jag vet absolut ingenting om kameror, vill ju ha en skaplig för ett skapligt pris, någon som vet något bra? Har sagt till mig själv att inte över 6 000 :- kr får den kosta. Vill inte göra av med alla skattepengar. Jaja det återstår & se va det blir.

Nu ska jag göra mig iordning, sen mysa med min underbaring <3

/JOSEFINE


Nattinatt..

Sovtime. Godnatt :)


Ikea

Vakna inatt utav att Börni hade gjort inne, skrev i gårdagens inlägg att han va riktigt taskig i magen. Jodå det fick vi märka inatt, stackarn. Han måste ha fått i sig något konstigt igår.

Morgonen har varit kanon, vi alla gick upp runt tjugo över nio, gjorde oss iordning & åkte mot Linköping, jag mötte upp Sofia där, så vi gick på Ikea, Stoffe & Daniel fortsatte mot Mantorp. Hitta lite på Ikea, en vas & en blomma & lite små plock. Sen gick vi vidare in i ikano huset, även där hitta ja lite. 2tröjor & smink :) Nu är det tomt i plånboken.

Har nu kommit på va ja ska göra för mina skattepengar, det blir nog en kamera, en riktigt bra sådan :).. Vill ju ha bra bilder på min snuttas uppväxt!:)




Mammas Busfrö, ja älskar dig min underbaring <3
/Josefine


Tröttare en någonsin



Städat & haft mig nu i 2 timmar snart, uhä. Jag känner mig riktigt slut, samtidigt där imellan fick jag springa ut med Börni 2ggr, han är lite taskig i magen. haha. Nevars, stackarn :) Sen fick ja laga till mat åt Novalii, det tar sin lilla tid med allt bestyr här hemma.

Nu är jag nog värd att slänga mig i soffan framför tv:n. Med något gott till, men vi har inget gott hemma, eller så är det ja som är kräsen. Ha en fortsatt bra lördagskväll. Puss Josefine

Underbara du..


Kolla in världens sötaste lilla hand :) Har myst med lillan hela dagen. Hon har varit på jätte bra humör & sovit när jag blivit trött. Fast nu börjar min huvudvärk komma tillbaks känner jag, så förhoppningsvis kommer pappa Daniel hem snart & gosar lite med sin dotter så jag får vila lite granna :)


Fotograf: Emma Larsson
Fått mina bilder på Novalii av Emma nu, och jag kan inte bli mer nöjd. Det är massor som tycker dem är helt otroligt fina, så det har du gjort bra Emma :) Ett stort tack. www.emmamariia.webblogg.se

gårdagens bravader..

Gårdagen va faktiskt helt underbar. Pappa Daniel hade hand om Novalii, så jag kunde gå ut & roa mig lite, för första gången på 1år, så blev jag en aningen dragen haha.  Iallafall så hade jag en grymt rolig kväll, och såklart pågrund av Sandra & Sofia, dem gjorde min kväll klockren, tack tjejor :)

Nå, bilder säger väl en hel del. xD



Idag vakna jag upp med inte en allt för rolig huvudvärk, men jag har bara mig själv att skylla. Men så när jag såg min egan lilla tösa ligga & le mot mig, du mådde jag bättre. Tänk vad en så liten söttösa kan göra :) Iallafall så gjorde vi oss iordning här hemma & åkte ut till Lotorps marknaden, det blev lite cocosbollar & brända mandlar med hem, smaskens.



Såg på min blogg att jag blev utseed till dagens rekommenderade bloggar :) Känns ju faktiskt riktigt kul måste jag säga.  Så stod det -keep up the good work :) Känns kanon att det finns folk som gillar att läsa den! Sen måste jag faktiskt ge MALIN www.alicesmamma.blogg.se ett stort tack för att hon har fixat min blogg design, den blev riktigt grym faktiskt, lika nöjd som alltid när hon fixar iordning :)

FIck alla mina bilder på Novalii förut. Lägger upp den lite senare, måste vila lite nu medans Novis sover ! Puss Josefine