Orkar inte blogga längre..


Jag hinner inte uppdatera, eller ja vill inte, det är tråkigt. Har inte alls någon lust längre.

Men iallafall veckorna går, Novalii lär sig gå sakta men säket :) Hon kan säga Mamma & Pappa & klappa händerna & härmas :P

Just nu känns det som om man bor i en flyttkartong, dem står verkligen överallt här i lägenheten. Nästa vecka blir flytten av äntligen. För i förrgår va vi på Ikea & hämta den ur snygga tv hyllan :P Så nu har vi någonstans att ha våran tv. Vill inte ha den på en tv bänk, men det tanke på Novalii. 26tusen åt skogen är mindre roligt!

Har även införskaffat massor, verkligen masssssor fina sommarkläder till Novalii. Även lite till mig, men som alltid så blir det mest åt lilla fröken :) Och igår va vi i linköping, då fick Novan en jätte stor röd flodhäst :P & ett pyssel som man lägger på golvet som blir jätte stort, det va kanon kul ;) Sen efter det på kvällen så blev det grillning hos Johanna O, så Sandra kom hit, med ett påskägg till Novalii. Där i låg ett par ur söta skor & jätte fin Body & en bok. Kan man tro att min lilla tjej är bortskämd? Ja en aning.

Jaja, nu ska jag & novan ha frukost. Ha en toppen dag. Kisses.

Dagen


Helt slut, men tänker ändå skriva ett blogg inlägg.

Har precis kommit hem från stan, storhandlade! Åkte i nya bilen, hur skönt som helst att slippa den andra :) Idag har varit en seg dag, har varit hemma hela dagen förutom nu ikväll, & varit ute på 1 promenad, hur slött som helst.

Stod i köket nyss & packade upp alla varor, gick in i vardagsrummet för att kolla till Novalii vad hon gjorde, (Jag vet att det är sent, men ibland får det bli så) I allafall så när Novalii fick syn på mig så släppte hon bordet & tog ungefär 6 steg mot mig, vart hur glad som helst. Det värmer i hjärtat. Jag som inte trodde att hon skulle kunna gå till sommaren, för hon har varit så rädd för att stå själv osv. Men nu så, min stora tjej. Är världens stoltaste :) Förhoppningsvis kommer det gå undan nu :)

Nehepp, nu ska jag mysa ner mig framför tv:n innan läggdax. Puss

Morgonpigg liten tösa


Novalii har blivit oerhört morgon pigg, förut kunde hon sova till klockan 9-10 på morgonen. Men nu ska vi allt gå upp klockan 06.00 på mornarna, då är jag sådär lagom pigg, inte. UH! Och jag sov ju inte som en prinsessa inatt direkt, fytusan. Vaknade med världens värk i underarmarna, så fick ligga så att dem hängde ner på ena säng kanten, och det va mindre bekvämt.

Sandra gullungen har bokat biljetter till henne & mig i sommar, vi ska på Pink i Ullevi. Ska bli riktigt häftigt! Tror hon är grym live :) Har ja inte världens bästa vän? JO. Har massor att göra i sommar, när ska jag hinna med & jobba? Haha. Ska till Göteborg & gå på Liseberg & Naturhistoriska. Sen ska familjen till Skara sommarland med mamma, lillebror & Stefan. Och sen blir det väl att hälsa på dem i Västervik, för jag antar att dem ska campa :P Men men det är skönt att ha saker att göra :)

Så nu är frågan vad man ska göra idag? Inget roligt väder direkt. Och jag är inte alls pigg! Så det får väl bli en hemma dag bara. Karln är iväg & hämtar en ny bil idag.. Även fast jag inte är så intresserad av bilar så kan ja slänga upp en bild på den.



Ne nu ska jag äta lite frukost här. Ha en fortsatt bra dag. Puss Josefine

Flashback


Uppdatering kanske?

Har inte haft tid, eller snarare inte orkat sitta här. Jag har som sagt legat sjuk under helgen, sen varit med mina underbara vänner & min dotter såklart.

I söndags va mamma här, vi lagade lite mat & hade trevligt. Fick för att att cykla till viberga, väl ute på cyklarna så inser jag snart vilket misstag, haha, fy satan i gatan va kallt, det kändes som nålar i ansiktet. Men jag fick iallafall tag i filmen ja ville ha twilight new moon :P Igår va tjejerna här, Emma, Sandra & Johanna. Vi myste framför filmen & mumsade pizza, onyttigt men gott & gratis är väl alltid gott? Mjäs, vi fick dem gratis för att vi va första kunderna för säsongen i kiosken haha.

Hittade massor gamla bilder nu när jag sitter vid min gamla dator. Får små flashbacks, jag är så nöjd över vad jag gjort dem senaste åren, mitt liv kunde inte ha blivit bättre. Där jag är nu, vill jag vara.




I will LOVE YOU as long as I live <3







Magsjuka


Usch, nu har ja varit sjuk i 3 dagar. Finns det något värre än magsjuka? Uhä! Här hemma ser det ut som ett bombnedslag, men jag har inga krafter att städa nu. Daniel & Novalii är inte hemma, dem åkte förut. Han ville inte va hemma nu, och det förstår ja. Vill inte att Novalii ska bli dålig heller.

Knäpp jag är som sitter här, borde väl egentligen ligga i sängen & försöka vila. Ne nu har jag ingen ork till att sitta här mer. Uppdatering kommer när ja känner mig bättre.

Livet


Många tankar, mycket vilja & korsande planer.

Det hela började nog när jag såg alla mammas tavlor, med alla utbildningar. Massör, personlig tränare osv. Kände att jag oxå ville göra något i mitt liv.

När man väljer gymnasie utbildning är man på tok för ung. Jag valde fel, helt fel. Jag vill inte jobba med barn idag, även om dem är så otroligt härliga. Tog mig en funderare på frisör utbildningen, det skulle vara något för mig :) Hade först tänkt ta en på 3år, men där korsar mina planer varandra, för självklart så vill ja skaffa ett syskon till Novalii inom 3 år. Så jag försöker hitta en 1 årig utbildning, vi får se. Mamma skulle komma hit på söndag & hjälpa mig lite.Jullan va oxå sugen på frisör utbildningen, så vi får se om vi kommer in på samma :) Det skulle vara riktigt roligt.

Nu till något mindre roligt, tror jag har fått en släng av magsjuka, har kräkts igår kväll & inatt, bara 3 ggr, men har mått såå illa. Vet inte va det är med mig, kanske har ätit något? Ne usch.

Nu ska ja vila lite. Nog om mig. Puss

Energitjuvar


EnergiTjuvar. Det är sånna som lever på att hela tiden nedvärdera andra. Som alltid ska ha sista ordet. De lyssnar inte när man pratar med dem. Dem är absolut för omogna för att kunna ta ansvar, och lägger alltid över skulden på motpart.

Allt pågrund av att det är dem själva som mår dåligt, dem måste få andra att må dåligt för att själva kunna få en kick & må bra. Tänk vad många "energitjuvar" man har träffat på. Känner många oxå! Men nu vet jag. Att det inte beror på mig.

So bye bye suckers.

Morgonpigg, javisst..


Novalii har fått för sig att vakna 06.00 varje morgon. Ja, det är bara att gå upp & se glad ut, det positiva är väl att man kommer skapligt i säng på kvällen, ja är trött redan vid nio :P

Igår va jag hemmifrån en stund på dagen, det va skönt. Va nere i Finspång med Emma, träffade Sandra & Johanna en stund osv. Riktigt skönt att bara få vara sig själv, det händer inte allt för ofta. Oftast har jag ju med mig Novalii överallt. Men igår fick hon bannemej va hemma med pappa Daniel :)

Snöade imorse, det hade ja anat. Kan ju fasen komma snö i april ! Jaja är glad för att vi haft fint väder i några dagar iallafall, humöet har varit på topp :)

Idag ska vi till Bvc, har inte varit där sen den 17 december!!! Har massor att prata om.

Kisses

Ny vecka, nya möjligheter.


Härliga morgon. Novalii & jag gick upp klockan 06.30 ! Daniel ligger fortfarande & sussar, det kan han behöva, men tanke på hur lite sömn han får just nu med allt omkring.

Satt ännu en gång & försökte få i novalii en macka med lite mjukost på, nöp bort små bitar & la på en tallrik, men hon förstår inte riktigt hur man tuggar! Samma sak om jag ger henne ris & potatis eller rån, hon har jätte svårt med tuggandet, ja menar hon är ju 10månader nu. Men men hon lär sig väl med tiden antar jag? tips? Vet iallafall att det inte lönar sig att tvinga enne, så hon får lära sig med tiden. Läste att fler har samma problem!

Så nu ska man vänta & se vad dagen har att erbjuda, tror vi ska till sopptippen med skit från andra lägenheten när pappa Daniel vaknat. Så vi rensar upp där lite!

Kisses

Helgen

Har varit en riktig toppen helg.

I fredags va jag med Jullan i stan hela dagen, jag gick mest & ögonshoppade bara :) EFter det åkte jag hem, lagade mat, tog ett glas vin & myste med Daniel framför lets dance.

Lördagen började tidigt, upp & plocka iordning lite, skulle få besök av mormor, morfar & Bror som fyller 25, vi fikade osv. Sedan knallade jag mamma & lillebror ner till Finspång & handlade lite, sedan hem, lagade kanon god mat & hade jätte trevligt. Spelade yatsy & hade oss innan melodifestivalen. Jag kan ju inte säga att rätt låt vann, för jag tror inte dem andra länderna kommer rösta på henne. Men hon är grymt bra, lyssnar på låten hemma massor :)

Har 2 återkommande drömmar, I den ena så sitter jag längst bak i ett tåg som spårar ur, precis innan smällen vaknar jag. I den andra så försöker jag springa ur ett hus som rasar. Har fått den ena tydd. Och den med tåget är att jag måste ta tag i kommuniaktionen, att någonting ligger & gnager, något har antagligen gått för fort. Vad?? Får se va den andra drömmen kan betyda, om det kan höra ihop?

Skumt det där med drömmar, men jag tror absolut att dem har betydelse.
Puss Josefine


Uppe med tuppen


GOOOOOOODMOOOORGOOOOOOOON!
Idag vaknade Novalii 06.20.

Glada jag, Novalii äter skapligt igen. Det tackar vi läkarna för! Jag hoppas hon snart kommer äta som vanligt igen. Vad ska man hitta på idag? Karln jobbar, och ska sen iväg & uträtta lite ärenden.

Ingen som vill luncha med mig? Så trist & laga mat & äta själv. Jaja, blir väl en promenix snart, dock är ja inte alls sugen på det, jag vill ha sol & blå himmel. Hrmf.

Ha en fortsatt bra dag. Puss Josefine

Upp & Ner

Dagen har varit upp & ner.

Dagens upp va nog långpromenaden med Mamma & Lillebror. Skönt med frisk luft & att få prata ut lite, för om det är någon ja kan prata med så är det ju faktiskt mamma. Och så har vi ju en grej till, har fått i Novalii mat idag, det betyder massor.

Dagens ner har väl varit alla tankar. När provsvaren kommer? är det gluten, va innebär gluten? Vad är det annars? När kommer hon bli bra igen?

Men hur som helst, nu ska jag försöka få lite sömn. Min prinsessa sover, och har gjort sen klockan åtta. Tänkte få i henne lite välling nu en gång till, det kan hon behöva. Det är så grymt skönt att ha bloggen, att skriva av sig om allting, att kunna få tips osv. Men jag har fortfarande tankar om att göra den privat. Känns lite knas att sen Novalii blev sjuk så har statistiken ökat med 50, men inga kommentarer. Va är det för typer som läser & är så förbannat nyfikna egentligen? Därför finns ju funderingarna om det bara ska bli dem närmsta som ska få läsa. För egentligen så är ju bloggen bara ett sätt för mig att få rensa tankar, få skriva ur mig allting. Så ja, vi får se.

Godnatt.


Fint väder


Jag har helt glömt bort tiden nu när Novalii har blivit dålig. För mitt upp i allt elände ska jag ju faktiskt flytta! Och jag har inte packat någonting, bra där :D Jaja det är väl bara sätta fart ! Får nog packa när Daniel kommer hem från jobbet, så han kan ta hand om Novan.

Härligt väder idag. Blir en aning positivare :)

Skulle behöva komma ut på en promenad nu, tanken va att gå ner till Sandra, men jag vet inte med tanke på hur Novalii är i magen, för idag har hon varit jätte lös istället, förstår ingenting. Så hon är gnällig, antar att hon har ont! Men det får bli en liten promenad här i Lotorp, hon behöver frisk luft, igår satt i ju på sjukan hela dagen, plus att hon sov mestadels av gårdagen.

Nehepp, klä på oss & knalla ut kanske. Ha en fortsatt bra dag. Puss

Onsdag


Godmorgon.

Nu ska jag orka lägga in ett inlägg, är så trött.

Va ju inne på barnmottagningen igår med Novalii. Och Dem tror att hon har gluten intolerans! Inget som är säkert än, vi får se på proverna när dem kommer. Visar det sig att det är så, så ska dem eventuellt göra en tunntarms biopsi. Inget känns särskilt roligt just nu, jag vill att hon ska vara frisk, kunna äta allting osv. Men jag antar att jag ska vara glad för att det inte var något allvarligare.

Det jobbiga är att vi måste vänta ungefär en vecka, det innebär en vecka till med förstoppning & ingen mat. Hon är ju redan under sin viktkurva. Suck. Stackars Novalii. Nu ska jag mysa med henne, hoppas på att hon vill :) Men det tror jag nog, hon är så himla trött hela tiden :/ Känner inte igen min flicka, hon lägger sig bara ner på golvet & somnar.


Puss Josefine

Ledsen



Jag tycker så synd om min lilla flicka !

Vaknade av att hon låg & gnällde, här hemma brukar vi alltid ha en glad flicka som står i sängen & fjantar på morgonen. Men hon fick sova hos oss inatt, jag tog upp henne & kände att hon va helt avslappnad i kroppen & orkade inte hålla upp ögonen. Sprang ut för att hämta lite saft & hon fick i sig halva muggen. Fick i henne lite glass, så nu mår hon lite bättre, men orkar ingenting. Nu vill jag att klockan ska bli halv elva, så vi får hjälp.

Jag vet ju att hon är såhär hängig för att hon inte fått i sig mat. Men jag mår så dåligt, jag förställer mig alltid det värsta. Nu ska jag ta lillfisen. Återkommer.

Härlig dag förresten, hoppas alla får en toppen dag. puss

Min stackars flicka

Vilken dag. Novalii kräktes upp den lilla gröt hon åt imorse.. Vi knallade ner till Finspång till Sandra, skulle försöka få henne lite mat där, men det tog tvärstopp. Ringde barnmottagningen & en bitterfitta till kärrning svarade nonchalant & frågade varför ja ringde dit? Ja vafan tror dem, vem ska ja ringa? Vart så ledsen efter det samtalet att ja började gråta..

Jaja, sen kom Daniel & vi åkte in för att handla mat. Fick i Novalii ungefär 40ml välling, men påvägen hem satt hon helt okontaktbar i bilen, så vi åkte raka vägen in till vrinnevi. Där vi äntligen fick träffa en doktor. Han kände på magen & undersökte. Magen kändes bullig & hon hade mängder med gaser i magen, hon var inte "dödsjuk som läkaren sa", Så vi fick en ny tid imorgon igen för att röntga magen & ta prover på henne. Jag hoppas vi får ett svar på va det är med henne snart, så vi kan hjälpa henne. För såhär dåligt har ja inte mått på länge.

Nu ska jag lägga mig i sängen snart & försöka slappna av. Vet att jag kanske inte skriver om så roliga saker, men det är de som mina tankar kretsar kring, mår novan dåligt, så mår ja dåligt.
Återkommer.


...


Kan man må dåligare? Har fått i Novan lite gröt nu! Känner mig värdelös.


Matvägran & ångest


Ångest är precis vad ja får.

Morgonen började bra, Novalii åt en flaska välling & sedan en skål gröt. Sen framåt dagen skulle jag prova med lite mat, och som dagarna innan så slutade det i gråt så fort hon fick se skeden. Jag förstår inte, jag mår dåligt, det känns som om jag gör något fel. Efter att ha försökt till & från hela dagen med banan, päron, barnmat, katrinplommon, ja allt som hon älskade förut, så ringde jag sjukvårdsupplysningen, ja menar hon måste ju äta? Dem sa att vi kan ha kommit in i en ond cirkel, att hon vägrar att så fort hon ser skeden, men varför? Jag fattade ingenting.. Ska ringa ner till Bvc imorgon, för jag vet inte vad ja ska göra längre. Suck.

Förut runt sju, så tog ja fram en skål & hällde i lite yoghurt, vet att dem inte ska äta sånt fören dem är ett år, men ja tänkte att det är lite sött, och det kanske går bättre? Så la ja skeden på bordet. Som vanligt börja hon gnälla & ville inte sitta kvar, men så gav ja henne skeden med yoghurt på, och hon började äta. Så hon fick äta själv, visst hon fick inte i sig mycket, men lite är huvudsaken just nu.

Har ni några tips på hur man kan göra, så skriv gärna en kommentar! Vi har provat att ge henne mat på andra ställen än just vid köksbordet, även provat om någon annan ger henne. Men det funkar inte.



Sötnosa, jag älskar dig <3

Mammas bebis


Jag är världen gladaste mamma. Novan har ätit 1 flaska välling & 1 hel skål gröt idag. Den senaste veckan har hon levt på luft i stort sätt. Hon har även bajsat själv idag, vilket hon inte gjort på 1½ vecka, missförstå mig inte, jag har gett henne resulax, så hon har fått ut det. Har mått skit den här tiden.. Men nu ska vi byta ut vällingen, fullkornsvälling, jag tror att det är den som är boven. Gör henne hård. Matlusten kanske kommer tillbaks när hon känner sig bra i magen igen, ja hoppas.

Igår hade jag super trevligt. Vi firade Daniel som fyllde 23 :) Släkt & vänner kom, vart mycket folk ett tag så idag är jag helt slut i huvudet :P Novalii med, som somnade sen. Vi tog en sovmorgon till 12.15 idag, då ringde pappa Daniel & väckte oss :P Vi gick förstås upp en gång vid nio & åt lite frukost, kanske ska tillägga det :P



Man tror att man känner sina vänner. Jag har lärt mig att bara lita på några få!

Örongodis..




Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye
Even with our fists held high
It never would have worked out right, yeah
We were never meant for do or die...

I didn't want us to burn out
I didn't come here to hurt you now I can't stop...

I want you to know
It doesn't matter where we take this road
Someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you wanna cry
It started with the perfect kiss then
We could feel the poison set in
"Perfect" couldn't keep this love alive
You know that I love you so
I love you enough to let you go

I want you to know
It doesn't matter where we take this road
Someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on
So I'm already gone

Ahhhh already gone, already gone, already gone
Ahhhh already gone, already gone, already gone

Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye...

I want you to know
It doesn't matter where we take this road
Someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on,
So I'm already gone

Att se glädjen

I hennes ögon får mig att känna mig lyckligast i världen.





Novan, jag & fia åkte in till Busfabriken igår, Novan är bara 10 månader jag vet. Men hon busa & for runt som en tok, roligast vart studsmattan. Jisses vad vi skrattade. Hon fick även cykla lite, åka pulka nerför en backe, leka i bollhavet även fast det va lite läskigt. Det va så underbart att se henne glad, finns det något som gör en lyckligare?

Mammas Älskling börjar bli en stor tjej <3


Godmorgon världen


Härliga Morgon? Ne skulle inte tro så, Ha där fick väl jag för att jag fick sovmorgon igår. Idag vaknade Novalii kl 07.00 & jag kom inte i säng fören runt tolv igår. Så idag är jag lagom trött!

Vaknade iallafall med solen i ögonen, men nu verkar det bli mulet igen. Det tycker vi inte om. Så vad har dagen att erbjuda? Ska väl försöka ta mig ner till Trafikskolan & se vad dem har för priser osv. Har valt att gå till en annan körskola, då jag gick på axelhed förut, och dem tyckte jag verkligen inte om.

Sandra tjatar på mig att jag ska följa med till Motala i helgen, och gå på Lasse Stefanz, men det är ju inte riktigt min grej haha. Men man skulle ju kunna göra det för skojjs skull. Men ja får se hur det blir. Skulle ju vara kul & göra nått annat för en gångskull :D



Här va hon inte gammal snuttan, 3 månader. Om ca2 månader blir hon 1år. Gu va fort tiden går! Känns fortfarande som det va igår hon föddes. Mamma älskar dig obeskrivligt mycket <3

Härlig dag


Vilken dag, härligt väder. Synd att inte snön kan försvinna bara!

Vaknade nio imorse, gav Novan gröt, gick & la oss igen & sov till klockan tolv. Hur skönt som helst :) Har diskat, dammsugit & lagat lite mat, nu sover snuttan igen, vet inte va det är med henne idag, hur trött som helst. Sandra kommer nog förhoppningsvis hit en sväng snart, då ska vi ta oss en promenad.

Nu har jag iallafall bestämmt mig för att ta tag i körkortet igen, woho. Haha, är väl på tiden kanske? Jag menar jag hade ju bara uppkörning & uppskrivning kvar sist, känns surt att jag bara la ner allting. Men det är bara köra igång på nytt igen & se glad ut så man får det där körkortet nångång. Då ska ja & novan ut & se världen haha.. Ska ner imorgon & prata med dem är det tänkt!

Tänkte oxå sluta med sötsakerna igen, vågen står på alldeles för mycket. Så nu får jag ge mig fan på det här, så man vågar bada i sommar :P

Tänkte slänga upp ett bar bilder på min sötnosa, det va ett tag sen




Puss Josefine


Tröttare än tröttast


Suck så trött jag är. Morgonen började ju bra, skulle följt med Pillan & Carro till öppna förskolan, så får jag inte dit hjulet på barnvagnen, När det väl sitter där det ska, så är det försent.

Åkte då hem till mamma istället & åt lite god mat, sen såg vi bröllopsfotografen, den va väl mindre bra måste jag säga.

Känner inte alls för att blogga just nu. Härligt väder har det varit till & från idag iallafall. Ska nog lägga mig & snarka en stund nu medans novan sover. Bye for now