Mys


Aw, Daniel & Novalii, nyfödd på bb. Så liten, min lilla prinsessa. Tiden går så fort!



Jag längtar massor till Januari nu, ska bli spännande & se hur Novalii reagerar på ett syskon, hon kommer säkert bli jätte glad, men det kommer säkert bli svårt med. Det gäller att dela upp tiden med båda! Och att Novalii får vara med & hjälpa till med bebisen. Jag hoppas inte att det ska bli några problem iallafall..

Är lite rädd för att känna mig otillräcklig. Men va tusan, en del klarar ju av att ha 10 barn, så jag ska väl klara av att ha 2 :)

Nu är Novalii på dagis, dem skulle fotas idag. Och Novaliis alla fina kläder låg i tvättkorgen, det är så typiskt! Bokade även en tid för ett ensam foto. Vill ju ha första dagis fotot :) Så det ska vi ta vid 15 tiden idag..

Puss

Jag som gravid..


Haha ..

För det första så har jag städmani, varje morgon måste jag dammsuga hallen, toaletten & köket, det är 3måsten.. Jag klarar heller inte av disk i köket, det måste bort direkt. Så när Novan är på dagis så försöker jag hinna med & vila, sen ställer jag klockan så att jag vaknar så jag hinner med det. Lägenheten måste vara städad & klar innan Novalii kommer hem från dagis. Annars blir jag ett vrak..

Jag kan aldrig bestämma något i förväg. För det första är jag en ensamvarg när jag är gravid, vill mest vara för mig själv & min familj såklart, för det andra så går humöret upp & ner, så bara för att jag mår bra idag, så betyder det inte att jag mår bra imorgon, då kan jag ligga med ångest & hela världen går under.

När mina vänner ringer, helt ärligt så skiter jag i att svara vissa dagar. Kalla mig elak eller vad ni vill, jag klarar inte av att svara. Fråga mig inte varför, men ännu en utav gravidtitens konstiga sidor :P Klarar heller inte av för mycket omkring mig, min familj eller 2-3 vänner max. Annars får jag ångest igen :P

Jag bara måste gå in alla inredningsaffärer jag ser, måste handla hem inredningsgrejjer varje måndad, får jag inte göra det blir jag deprimerad. Har en mani på att få saker & ting rena, tvättar filtar, kuddar & diverse saker hela tiden. Det här med att jag fixar & donar är väl den där ByggaBo grejjen man får som gravid :P Skönt är det iallafall att ha motivation till att städa haha. Värre blir det sen när bebis kommit, då kommer jag nog varken & ha tid, ork eller motivation..

Men jag har iallafall inga cravings. Tacka gud för det.. Men smällfet blir ja ändå :P haha

Stört.. Hormoner är knas.



Vecka 30


8-12 veckor kvar :) Daniel tror det blir bebis det här håret, men ja hoppas att bebis vill stanna till beräknat datum, den 9:e Januari



Muffins


Bakade igår. Kladdiga muffins :) Yummie. När jag styrde ut i köket så hade Novalii fått tag i Muffinsformarna, hrmf. Så dem hade jag hela vägen in till vardagsrummet & på bordet. Hon ser så nöjd ut så :) Så man kan inte bli sur :P



Kom på en liten dam i köket klättrandes. Jag vet nog vad hon försöker få tag i!!



Mhmm idag är lillan på dagis, dem skulle ha höstmaskerad, Novalii fick va en cowboy, men som vanligt så sliter hon av sig allt. Men men, nu ser dem ju iallafall att hon har något med sig :) Så hon inte står utan. Ska hämta hem henne kl 11. Sen ska vi laga lite mat här hemma innan Pappa Daniel åker till jobbet, efter det ska vi till mamma en sväng :)

Återkommer.

Dessa härliga förvärkar..


Haft Novaliis kusiner här över natten, varit barnvakt :) Det har gått kanon, roligt för Novalii med, men ja trodde aldrig att hon skulle somna igår kväll :P Och när barnen började leka sisådär kl 06.00 imorse så va jag inte särskilt pigg må ja säga.. haha.

Mindre roligt va det att vakna grymt illamående kl 00 inatt, sprang in på Toan, men behövde aldrig kräks, efter en stund kommer jordens sammandragningar & värkar, tror dem höll på i ett par timmar, minns att jag tittade sista gången på kl 04.00, men ja kände att det inte kändes som dem vanliga riktiga värkarna. Och jag hade rätt, dem gick ju över. Men nu mår ja bra igen. Men får ja uppleva samma skit igen, för 3:e gången så ringer ja in & ber om en koll.



Nu måste ja ge mig ut på en promenad, för Novaliis skull. I regnet, hrmf..
Puss

bruno mars


-Just the way you are.
When I see your face (face, face) there's not a thing that I would change. Cause you're amazing just the way you are. And when you smile the whole world stops and stares for a while.

Hur underbart fin är inte texten? Så himla mysig. Spelar den om & om igen :)

Nu är tvätten i full gång här hemma, har hunnit med en hel del idag, tvättat, städat lite smått osv. Märker att jag får mer motivation till att städa när jag är gravid, det är väl den där "byggabo" känslan, man förbereder & styr inför bebisens ankomst.

Har en riktig liten vilde i magen, som Novalii va, ibland tappar jag nästan andan. Men nu är det bara 10veckor kvar.. Så jag får helt enkelt stå ut. Dem här sista veckorna är jobbigast. Men efteråt är allting värt besväret <3

Nu ska jag ta tag i tvätten igen. Puss

Vinterland


Både jag & Daniel vaknade vid 01.00 inatt & for upp som två små barn & kikade i fönstret :) Hihi. Vitt, vitt, vitt. Novalii vaknade imorse, tittade ut & såg jätte chockad ut, & katten som jamade & ville ut, for in lika fort haha!

Va ju bara tvungen att gå ut med Novalii innan det smälter bort, för det lär det ju göra direkt,  vi är ju bara inne i Oktober. Hon fick iallafall åka pulka & jisses vad hon skrattade hihi :) Det roliga är ju att det faktiskt kommit så mycket snö att man kunde åka pulka !



Nu har jag tagit fram kött här hemma, ska försöka göra någon god gryta :) Får se om jag lyckas. Nu ska jag forsätta dricka min julmust & njuta av vädret :P haha.

Sjukling


Ett inlägg kanske vore på sin plats. Älskar att gå tillbaks & läsa gamla inlägg, tex som graviditeten med Novalii. Så jag skriver mest för min egen skull, men visst är det alltid kul med kommentarer :)

Har haft fullt upp här hemma verkligen, i söndags morse vaknade Novalii med 39.9 i feber, febern gick upp över 40. Och jag fick inte ner den under hela dagen & natten, fören på måndag förmiddag. Riktigt läskigt, mamma fick komma hit & hjälpa mig med Novalii, badda henne med svalt & ge henne vatten genom en spruta. Behöver jag säga att hon låg hela dagen, usch. Sen på måndags kvällen fick vi se blåsor i hela munnen & ner i halsen, då har hon fått höstblåsor.. Så här träla vi med att få i henne mat & vatten genom en spruta fram till igår, men nu mår hon bra & har ätit som en toka idag :)

Idag har vi varit inne till stan & tagit nya gluten prover på Novalii, så nu väntar vi på dem svaren, hoppas att det inte är gluten. Får svaren om en vecka. Va inne på rusta en sväng när vi va i stan, och dem hade fått så himla mycket fina & mysiga julsaker, nu längtar jag till JUUUL & snön, ja skiter i vad alla andra säger ;)

Bebis i magen sparkar & far runt som en tok. Ja längtar, och vill att tiden ska gå fort nu. Allt är klart inför bebisen, ska bara köpa någon varm overall eller något liknande :)



Här försöker vi med alla trix att få i Novalii vatten, oftast blev det genom sprutan :( Hysterisk blev hon, men det förstår ja, måste gjort så ont i munnen :(

Puss

Trötta?


Nu ligger min lilla huligan & sover, så medans hon gör det så passar jag på att skriva några rader här.

Gick ut på en promenad förut vid tolv, gick hem till mamma & käkade lunch, & fick kladdkaka till efterätt, mindre bra för mig, men jisses va mumma haha. Efter det gav vi oss ut på en promenad till, Novalii fick knalla själv bland alla löv, gick förbi "lekparken" & gungade lite oxå, och nu är vi hemma, så, egentligen borde jag passa på & vila jag med eftersom Daniel jobbar 12timmars helg.

Slökatten ligger oxå & sover här bredvid.




Oho påtal om annat, Sandra & Jonas va här igår kväll, vi grillade, M,M,MMM Va gott det va.. :) Har ju inte blivit av att vi grillat så mycket innan eftersom vi bara haft balkong. Men nu med utepltas så Måste vi hinna med & grilla nån mer gång innan snön faller ;)

Nehepp. Vila lite kanske.

Fredag


Godmorgon
. Idag känner jag mig pigg, för en gångskull. Novalii vaknade före mig oxå, det händer inte allt för ofta när det är dax för dagis, då brukar ja få tjata lite på henne innan hon går upp, min lilla slöhög. Och det första hon säger när hon vaknar är såklart KISSÄÄÄ. Det är hennes favvo, våran katt sören :)

Förresten så fick vi hem ett brev från Barn & Ungdomskliniken. Så nästa torsdag ska vi tillbaks för att ta nya Gluten prover på Novalii.



Såhär arg kan man se ut när man blir tillsagd :P



Satan va skönt det va nu på morgonen, så frisk luft & det ser dessutom ut att bli fint väder. Så det får nog kanske bli en morgon promenad för min del efter frukost. Nehepp, frukost. Puss

Tjockis ;)


Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 3 fulla dagar (v27+3).
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 9 jan 2011
Du har 87 dagar kvar till beräknad förlossning.



Dax att göra rent spegeln kanske ;)


Lägenheten













Alla rum är inte klara, men här får ni några av dem som är så gott som klara :) Dock är bebisens rum inte klart på långa vägar, fattas gardiner osv.. Men det ska vi väl hinna med på 12 veckor :P

Ne nu ska jag springa ner & hämta min snutta på dagis.


Trög?


Hur vågar du sitta & beklaga dig hos våran familj om hur dåligt du har mått, och sen går du tillbaks till samma trash igen? Det är frågan. Kom inte hit, för vi tycker inte synd om dig.

Nu har jag nyss lämnat lillan på Dagis, tog en snabbsväng förbi tvätten me & körde igång torkrummet, så tvätten blir klar om en stund. Sen är det dax att vika det & få in i garderoben, innan det är dax att hämta hem skrutt.

Idag ska mamma & jag fixa iordning bebisens rum, ser fram emot det. De kommer nog bli jätte bra :) Imorgon kommer min älskade mormor&morfar hit & hälsar på, frågan är vad man ska baka & bjuda på? Hmm haha. Men jag får fixa ihop något.

Nu kan jag inte sitta här & lata mig mer. Saker behöver göras. Puss

Sötnosa


Nu har min ork försvunnit. Så trött som jag är hela tiden, står inte ut med mig själv!

Sitter hemma nu, mår inget vidare. Daniel & Novalii åkte ut till Sofia & skulle fira henne, själv ligger jag med huvudvärk, tvättar gör jag med. Inget roligt, men ja måste verkligen. Tvätthögen växer..

Skulle ge mig på att ta kort på Novalii, men hon ska ju HA kameran hela tiden. Så det blev en Nääärbild :) haha. Min lilla söttösa



Puss

Tiden


Vecka 27, Vecka 28 snart :) Jisses säger jag bara. Snart är ju faktiskt våran lilla ängel här <3

Det börjar kännas nu, jag har svårt att sitta tillbaka lutad i soffan, eller ligga ner. Mår illa som ett as! Förvärkar har jag oxå, igår fick jag ett smakprov på vad jag har att vänta mig. Tog ett varmt bad & slappnade av, då gick det över. Livrädd är jag den här gången, för allt, det händer så mycket orättvist runt omkring mig nu. Jag är glad för varje dag som jag går mot vecka 40. Jag hoppas bebisen stannar så länge <3

Nu ska jag strax duka fram frukost till mina 2 underbaringar här hemma.
Pusselipuss

Blogg?


Jag har ingen motivation? Hmm, kan någon ge mig den tillbaka? Blähä.

Jag må vara hemma hela dagarna, men jag hinner tusan inte med hälften av alla saker jag vill göra. Och det får mig så irriterad. Jag vill så mycket, men hinner så lite. För alla vardagliga sysslor tar ju upp ganska mycket tid. Diska, laga mat, tvätta, Söva Novalii osv osv.. Nu ikväll tog jag mig tiden att lägga mig i ett varmt skönt bad när Novalii hade somnat. Det va helt underbart att slappna av ensam för en stund. Daniel jobbar em & slutar 23.11.

Dagis går bättre, idag va hon inte alls ledsen när jag lämnade & hämtade henne på dagis, och det känns helt underbart i mammahjärtat.

Haft Sarah & Johanna på besök här idag med. Alltid lika trevligt <3 pratar på som om det vore senast igår vi träffade varandra, även fast det va månader. Det kallas vänskap.

Puss